Elevi băcăuani obligaţi să poarte uniformă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţii de la Colegiul „Vasile Alecsandri“ care vin la ore „echipaţi“ necorespunzător vor fi trimişi acasă de şefii instituţiei

Reguli noi la început de an şcolar la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău. Directorul unităţii de învăţământ nu vrea să mai primească la cursuri elevi fără uniformă. El spune că a recurs la această măsură după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a cerut implicare totală pentru siguranţa copiilor în timpul orelor.

„Cine nu vine în uniformă este trimis acasă. Introducerea ţinutei s-a votat în toamna anului trecut de majoritatea copiilor, iar din acest an devine obligatorie. Doar aşa îi putem depista pe cei care vin din exterior şi ne pot crea probleme. Dacă vor să înveţe la colegiul nostru trebuie să ne respecte“, a spus Vasile Cautiş, directorul colegiului. La rândul lor, şefii din învăţământ spun că fiecare instituţie îşi stabileşte propriile reguli pentru ca elevii să fie feriţi de pericole.

„Fiecare şcoală are un regulament de ordine interioară şi, dacă dânşii aşa au hotărât, atunci copiii trebuie să se supună. Oricum fiecare unitate în parte trebuie să aibă semne distinctive, iar dacă aici este vorba de o uniformă asta este“, a spus Teodora Craus, inspector general adjunct la IŞJ Bacău. Roxana Camară, preşedintele Consiliului Elevilor de la Colegiul „Alecsandri“, încearcă să-şi convingă colegii că nu este o tragedie să vii la cursuri în uniformă.

„Majoritatea se conformează. Mie mi se pare în regulă, mai ales că avem posibilitatea să venim şi în blugi, nu doar în fustă“, a spus adolescenta. Nici părinţii nu sunt împotrivă. Aceştia cred că numai aşa elevii cu o situaţie materială precară nu vor mai fi marginalizaţi. „Unii au bani mai mulţi, îşi permit haine mai scumpe, alţii nu. Uniforma nu mai face aceste diferenţe“, a spus Marius Tronariu, unul din părinţi. O uniformă şcolară completă costă între 200 şi 350 de lei şi este formată din fustă, pantaloni, cămaşă albă, cravată, sacou şi vestă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite