Bacău: Elevi la un pas de moarte pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Elevi la un pas de moarte pe stradă
Bacău: Elevi la un pas de moarte pe stradă

Traversarea neregulamentară are consecinţe dramatice

În primele zile ale noului an şcolar, patru copii din municipiul Bacău au ajuns în spital din cauza accidentelor rutiere.

Începutul anului şcolar nu a adus numai veşti bune, ci şi evenimente neplăcute. În doar două zile, patru copii au fost accidentaţi de autovehicule, după ce au traversat prin locuri nepermise şi fără să se asigure.

Poliţiştii spun că responsabilitatea pentru aceste incidente aparţine şi părinţilor, care nici nu-şi supraveghează copiii, dar nici măcar nu le explică regulile elementare care trebuie respectate pentru evitarea accidentelor. Chiar în prima zi de şcoală, trei copii cu vârste între 5 şi 14 ani, care au traversat prin loc nepermis pe bulevardul Unirii, au fost surprinşi şi accidentaţi de un autoturism care, potrivit poliţiştilor, circula regulamentar.

Copiii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Bacău, iar medicii au stabilit diagnosticele „contuzie gambă dreaptă“ pentru fetiţa de 5 ani, „plagă contuză mentonieră, contuzie abdominală, multiple plăgi escoriate“ pentru un băieţel de 8 ani şi „traumatism cranio-cerebral acut, contuzie cervicală“ pentru celălalt băiat, de 14 ani. Şi pe strada Miron Costin, pe care se află o şcoală şi o grădiniţă, a avut loc deja un accident în care a fost implicat şi un copil.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat de  24 de ani conducea un autoturism pe această stradă, iar în dreptul unui imobil a surprins şi accidentat un minor de 7 ani, care nu era supravegheat de părinţi şi s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în fugă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, subinspector Narcisa Butnaru. În urma impactului, copilul s-a ales cu răni serioase. El a fost diagnosticat de medicii de la Spitalul Judeţean cu traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie cerebrală, multiple escoriaţii şi a fost internat la Secţia Chirurgie Infantilă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat că nu a consumat alcool.

Recomandări de la poliţişti

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici să circule numai pe trotuare; să traverseze drumurile doar prin locurile amenajate şi semnalizate; să nu traverseze în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii; să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite