Bacau: Dascălii taxează Legea Educaţiei cu un marş al tăcerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Dascălii taxează Legea Educaţiei cu un marş al tăcerii
Bacau: Dascălii taxează Legea Educaţiei cu un marş al tăcerii

Aproape 1.000 de dascăli din municipiul Bacău, membri ai Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI), au organizat astăzi un marş al tăcerii în semn de protest faţă de impunerea Legii

Aproape 1.000 de dascăli din municipiul Bacău, membri ai Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI), au organizat astăzi un marş al tăcerii în semn de protest faţă de impunerea Legii Educaţiei Naţionale. Profesorii şi-au început marşul la ora 13.30 de pe platoul Stadionului Municipal şi s-au oprit în faţa Palatului Administrativ din centrul oraşului, unde au depus şi o coroană de flori. Acelaşi marş s-a desfăşurat şi în Oneşti şi Moineşti, unde alte 2.000 de cadre didactice şi-au arătat nemulţumirea faţă de Legea Educaţiei.

Pe toată perioada marşului profesorii au purtat banderole albe cu înscrisul „Reforma în Educaţie Ignoră Elevul". „Sloganul este destul de grăitor. Amendamentele noastre la Legea Educaţiei Naţionale nu au fost luate în seamă. O altă problemă este legată de Legea Unitară privind salarizarea. Avem cele mai mici salarii dintre bugetari, iar acest aspect este de neconceput pentru noi", ne-a declarat Manole Chiriac, liderul SLI, filiala Bacău.

Elevii nu au avut de suferit de pe urma protestului, la marşul organizat astăzi luând parte doar cadrele didactice care şi-au încheiat activitatea la clase până la ora începerii protestului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite