Educație anticorupție la Centrul „American Corner“ din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Corpului Didactic "Grigore Tabacaru" Bacău şi Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău, au organizat, ieri, 6 februarie, de la ora 14.30, workshop-ul cu tema "Rolul instituţiilor publice în prevenirea şi combaterea corupţiei". Evenimentul a avut loc la Centrul „American Corner".

Seminarul a fost coordonat de Roland Filipescu, ofiţer de prevenire la Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi de profesorul Lucica Ciupercă, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău.

Cadrele didactice din Bacău se pot înscrie la Forumul „Partners in Learning 2012“

La activitatea educativă au participat elevi, membri ai Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău şi ai Consiliilor Şcolare ale Elevilor, de la Colegiile Naţionale „Ferdinand I" şi „Gheorghe Vrănceanu" Bacău, care au calitatea de parteneri în proiectul "Angajamentul tinerilor în lupta împotriva corupţiei". „Au fost prezentate instituţiile statului cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, a fost făcută distincţia între DNA şi DGA, ultima fiind structură a MAI, creată în anul 2005, în acest context fiind evidenţiate în mod special problematica specifică instrumentării cazurilor de corupţie. Totodată, s-a insistat asupra dificultăţii surprinderii participanţilor la infracţiunea de corupţie şi s-a discutat despre diferitele aspecte ce pot apărea în aplicarea legii şi administrarea pedepselor", a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Seminar despre Holocaust, cu participare internațională, la Casa Corpului Didactic din Bacău

La finalul întâlnirii a fost prezentat un film documentar despre descinderile făcute, percheziţiile şi arestările efectuate la Vama Albiţa, la Vama Siret, dar şi la alte puncte de frontieră.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite