Bacău: Edilii fac pomeni pe banii contribuabililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tonetele Primăriei Bacău sunt închiriate la preţuri modice

Cu 21 de lei pe lună pe metru pătrat, un agent economic devine chiriaş la stat în spaţiile situate la nivelul superior al Pieţei Centrale.

În plină criză economică, Primăria Bacău a dat lovitura pe piaţa imobiliară. Cele 20 de spaţii comerciale situate în fosta hală de lactate din Piaţa Centrală şi aflate în administrarea municipalităţii nu duc lipsă de clienţi. Cu un preţ de închiriere stabilit prin licitaţie la 21 de lei pe metru pătrat, pe o lună de zile, afacerile Primăriei Bacău merg ca pe roate, iar spaţiile comerciale sunt închiriate în proporţie de 90%.

„Chiar nu ne plângem de clienţi. Probabil că agenţii comerciali ne preferă pe noi pentru că spaţiile sunt recent modernizate şi sunt plasate în zone cu vad comercial foarte bun. Din cele 20 de spaţii aflate în administrarea noastră, 18 sunt închiriate la această oră”, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Succesul răsunător înregistrat de Primărie nu este văzut însă cu ochi foarte buni de către agenţii imobiliari băcăuani. Aceştia sunt de părere că administraţia locală a învins criza imobiliară apelând la un artificiu nu tocmai ortodox.

Tarife cu mult sub preţul pieţei

„Chiria pe care Primăria Bacău o încasează este foarte mică. În zona Pieţii Centrale se percep cele mai mari tarife din oraş la închiriere. Un metru pătrat în această zonă costă între 15 şi 25 de euro. Cei 21 de lei pe care îi cere Primăria sunt practic pomană curată. Ar trebui să dea şi o lumânare când încasează banii”, ne-a declarat Acilian Vitenco, reprezentantul unei agenţii imobiliare din Bacău.

Spaţiile închiriate de Primăria Bacău în Piaţa Centrală sunt destinate exclusiv comerţului cu produse alimentare. Din cele 20 de clădiri aflate în subordinea administraţiei băcăuane, 11 sunt destinate carmangeriilor, trei sunt ocupate de comercianţii de peşte, iar în celelalte şase locaţii au fost amenajate micro-magazine alimentare. Cel mai mic spaţiu are 9,5 metri pătraţi, în timp ce la polul opus se află unul de aproape 22 de metri pătraţi.

Condiţii de lux

Spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea cei 18 agenţi economici băcăuani au fost date în folosinţă în luna ianuarie a acestui an. Tonetele sunt delimitate cu tâmplărie de aluminiu. Investiţia totală a Primăriei Bacău, făcută  din visteria oraşului, este de aproximativ 2 milioane de lei. Pentru cel mai mare spaţiu comercial din administrare, Primăria încasează lunar doar 451,5 lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite