Bacau: Edilii au picat la examenul cu cetăţenii (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Edilii au picat la examenul cu cetăţenii (CAMPANIE)
Bacau: Edilii au picat la examenul cu cetăţenii (CAMPANIE)

Campania „Cum va arăta oraşul Bacău peste 20 de ani“ a reamintit locuitorilor că promisiunile nu le ţin de cald. Mai citiți Serviciile medicale, o problemă eternă Investitorii atrași de impozite reduse Buticurile vor dispărea din Bacăul anului 2030 În viitor Bacăul va avea mai multe spații verzi Străzile aglomerate, o problemă de nerezolvat Băcăuanii vor locuri moderne de distracție Străzi suspendat

Locuitorii municipiului Bacău nu cred în promisiunile făcute de reprezentanţii administraţiei locale în cadrul campaniei „Cum va arăta oraşul Bacău peste 20 de ani“. Chiar dacă edilii au promis că toate clădirile vor fi acoperite cu tablă viu colorată până în 2030, băcăuanii se îndoiesc de acest aspect. „Nu cred acest lucru. Vroiam să aud de la reprezentanţii administraţiei un plan coerent şi bine argumentat. Nu au fost capabili să facă acest lucru“, ne-a declarat Silviu Ştefănescu, un băcăuan. Locuitorii oraşului sunt însă ceva mai optimişti când vine vorba de izolarea termică a blocurilor. „Cred că este posibil aşa ceva. Mă bazez pe faptul că deja au început lucrările de izolare termică“, a spus Ioana Costea, o băcăuancă.


„Timpul ne va da dreptate“


Reprezentanţii Primăriei sunt convinşi că vor reuşi să-şi onoreze promisiunile. „Timpul este cel care ne va da nouă dreptate“, a fost concluzia trasă de Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. De partea cealaltă, locuitorii cred că tocmai timpul va fi duşmanul autorităţilor. „Timpul va fi cel care va demola promisiunile făcute de administraţia locală“, a concluzionat Viorel Brusture.

Promisiunile edililor pentru 2030 
*  În 20 de ani toate clădirile vor fi acoperite cu tablă viu colorată;
*  Toate blocurile vor fi reabilitate din punct de vedere termic;
 *  Actualele semafoare vor fi înlocuite cu sisteme inteligente de dirijare a circulaţiei;
*  Până în anul 2030 municipiul Bacău se va putea mândri deja cu o centură de ocolire;
*  Autobuzele vor avea propria lor bandă de circulaţie;
*  Oraşul Bacău va fi legat în mod direct de autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

Băcăuanii nu cred că peste două decenii vor scăpa de intersecţiile aglomerate şi de blocajele din trafic. Soluţiile oferite de administraţia locală, prin construirea unei şosele de centură şi montarea unor „semafoare inteligente“, nu i-a convins deloc pe băcăuani. „De zece ani tot aud că se va construi o centură de ocolire, dar până acum nu au reuşit să toarne nici măcar un metru de asfalt. Sunt convins că şi peste 20 de ani va fi la fel“, ne-a spus Tudorel Varariu, taximetrist.
În privinţa „semafoarelor inteligente“ băcăuanii sunt şi mai tranşanţi. „Primăria nu a fost în stare să facă undă verde pe ambele sensuri de mers. Cum pot eu să cred, în aceste condiţii, că va putea să monteze «semafoare inteligente»?“, ne-a spus Constantin Trofin, şofer pe microbuz.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite