Bacău: Echipajul Salvării ucigașe a fost sancționat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Echipajul Salvării ucigașe a fost sancționat
Bacău: Echipajul Salvării ucigașe a fost sancționat

Asistenta și șoferul de pe ambulanța în care a murit o pacientă rămasă fără oxigen au fost penalizați la salariu

Asistenta Carmen Bejan și ambulanțierul Gheorghe Asaftei, implicați în cazul femeii moarte luna trecută într-o Ambulanță rămasă fără oxigen, au fost sancționați.

Comisia internă de disciplină a hotărât sancționarea cu 5% din salariu, pe trei luni, a asistentei medicale și pe două luni a ambulanțierului. Amândoi aveau obligația să verifice rezervele de oxigen înaintea plecării în cursă”, ne-a declarat Sorin Enescu, directorul stației județene de Salvare din Bacău.

 Reprezentanții comisiei de disciplină care au anchetat acest caz susțin că asistenta de pe Salvare se face vinovată și de faptul că nu a solicitat ajutorul unui medic în momentul în care starea pacientei s-a agravat.

Medicul de gardă în ziua în care Paula Ureche a murit în Salvare, Adrian Colibaba, va primi un verdict din partea Colegiului Medicilor. ”Din punctul nostru de vedere medicul de gardă nu are nicio vină, dar pentru ca lucrurile să fie clare am solicitat Colegiului Medicilor să se pronunțe în acest caz”, a mai spus directorul Enescu.

Verdict final după analize amănunțite

Diminuarea salariilor cu 5 procente a echipajului de pe Salvarea în care a murit Paula Ureche(52 ani) este o primă măsură administrativă luată în acest caz. Dacă analizele histopatologice vor stabili că pacienta a murit din cauza lipsei de oxigen, sancțiunile pot ajunge chiar la desfacerea contractelor de muncă ale celor doi angajați. Rezultatele acestor analize sunt așteptate și de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, care a declanșat o anchetă în acest caz. Familia femeii moarte în Salvare este nemulțumită de verdictul comisiei de disciplină de la Stația de Ambulanță Bacău. ”În opinia noastră medicul de gardă în acea zi la Salvare este vinovat. Știa că urmează să transporte la București o pacientă cu insuficiență respiratorie, care era în stare gravă. Trebuia să pună la dispoziție o Salvare dotată cu aparatură și din care să nu lipsească medicul”, ne-a spus Constantin Ureche, fiul bolnavei moarte în Salvare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite