EXCLUSIV Românii de la „Io canto”, Iustin Ianău și Andreea Olariu, au fost trimişi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Narcis Iustin Ianău a „ratat“ concertul alături de Al Bano
Narcis Iustin Ianău a „ratat“ concertul alături de Al Bano

Producătorii show-ului „Io canto" l-au alungat pe Iustin Ianău pentru „obrăznicie", iar pe Andreea Olariu au şicanat-o până au convis-o să plece după ce i-au schimbat în fiecare zi partitura şi i-au dat doar piese slabe.

Culisele show-ului „Io Canto" au avut în acest an un gust amar pentru români. Andreea Olariu a preferat să se retragă decât să cânte piese slabe, iat Iustin Ianău a fost dat afară pe motiv că este „obraznic şi nu este pregătit să cânte cu orchestră".

Andreea Olariu, câştigătoarea premiului juriului de anul trecut la acelaşi concurs, a fost invitată de onoare şi în acest an. Invitaţia s-a dovedit a fi însă una formală, întrucât Andreea nu a fost de acord cu niciuna din piesele care i-au fost atribuite, informează surse din Mediaset. Mai mult, în fiecare zi primea altă partitură pe care o învăţa în timp record, dar toate piese foarte slabe ca priză la public.

Andreea Olariu a câştigat Trofeul Festivalului de la Mamaia cu piesa lui Marcel Dragomir "Ciao amore, come stai?".

Piese fără succes

Mama artistei, Lucia Olariu, contactată de „Adevărul" a confirmat în mare parte informaţiile. „Am preferat să ne retragem decât să dezamăgim publicul. Am cerut insistent piese cu priză la public, dar producătoarea ne-a refuzat pe motiv că nu are timp, că se mai ocupă de un spectacol. Cu toate acestea îi schimba partitura în fiecare zi", ne-a declarat mama Andreei.

Am onorat invitaţia la «Io Canto» doar pentru a arăta că Andreea este mult mai bine pregătită decât anul trecut. Dar se pare că tocmai acest lucru i-a speriat pe producători. Nu vrem să dezamăgim publicul, urmează un concert în Spania şi «America's Got Talent» în Statele Unite", ne-a declarat mama artistei.

Ba mai mult,  Narcis Ianău a fost „blocat" de birocrația românească. Daniela Bârzu, directorul Colegiului de Arte „George Apostu“, unde învață Narcis, a refuzat să-și pună semnătura și să ștampileze o cerere de învioire  trimisă de organizatorii concursului.
Ea susține că nu poate semna hârtia de învoire, deoarece organizatorii nu au trecut un număr de înregistrare pe act. „Este o hârtie în alb. Eu nu semnez așa ceva! Eu nu știu unde este acum copilul. Atâta știu, că nu este la școală! Actul nu este autentificat", a declarat directorul Bârzu

Niciun străin nu a fost acceptat

În acest an „Io Canto" va fi exclusiv italian, niciun concurent străin nu a rămas în concurs. Dacă Andreea Olariu s-a retras de „bună-voie", pentru românul Iustin Ianău şi doi concurenţi din Malta şi Filipine, nu a fost nimic de făcut. Producătorii au considerat că nu se ridică la înălţimea programului.

Cazul lui Ianău devine de-a dreptul antologic. După ce a impresionat România cu vocea lui ieşită din comun şi cu tonalităţi extrem de înalte, producătorii de la „Io Canto" i-au dat partituri în care trebuia să cânte pe tonalităţi joase. Nu s-a conformat şi a fost trimis acasă pe motiv că „nu este pregătit să cânte cu orchestra". Mai mult, sursele noastre spun că a fost numit „obraznic" pentru acest comportament.

Părerea specialistului

Parţial de acord a fost şi profesorul de muzică Dan Gafiţa din Piatra Neamţ: „Într-adevăr, notele acute îi ies cel mai bine şi este păcat să nu fie puse în valoare. Dar trebuie să ţinem cont şi de faptul că muzica nu este un conglomerat de note cântate mai bine sau mai rău, este o artă, arta de a de a transmite emoţii prin intermediul sunetului. Din punct de vedere tehnic, băiatul stă bine, dar cred că la capacitatea de a vorbi pe înţelesul sufletului mai are de lucru".

Până în acest moment producătorii show-ului „Io Canto" nu au putut fi contactaţi.

<a href="http://www4.smartadserver.com/call/pubjumpi/22644/154777/9786/M/[timestamp]/?" mce_href="http://www4.smartadserver.com/call/pubjumpi/22644/154777/9786/M/[timestamp]/"><img src="http://www4.smartadserver.com/call/pubi/22644/154777/9786/M/[timestamp]/?" mce_src="http://www4.smartadserver.com/call/pubi/22644/154777/9786/M/[timestamp]/" border="0" alt="" /></a> <a href="http://www4.smartadserver.com/call/pubjumpi/22644/154777/9786/M/[timestamp]/?" mce_href="http://www4.smartadserver.com/call/pubjumpi/22644/154777/9786/M/[timestamp]/"><img src="http://www4.smartadserver.com/call/pubi/22644/154777/9786/M/[timestamp]/?" mce_src="http://www4.smartadserver.com/call/pubi/22644/154777/9786/M/[timestamp]/" border="0" alt="" /></a>

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite