Bacău: Duminică neagră pentru îngerii înecaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Duminică neagră pentru îngerii înecaţi
Bacău: Duminică neagră pentru îngerii înecaţi

Cei patru copii morţi în iazul din localitatea băcăuană Filipeni au fost înmormântaţi ieri unul lângă celălalt

Cazul celorlaţi doi băieţi din comuna ieşeană Ciorteşti, înecaţi acum două zile la Eforie, continuă cu o anchetă a Inspectoratului Şcolar.

Bocetele şi jalea au cuprins, ieri, la prânz, toată suflarea satului Brad din comuna băcăuană Filipeni. Cortegiul funerar al celor patru copii care şi-au găsit sfârşitul înecaţi în apele iazului din localitate au strâns pe uliţele satului sute de oameni zguduiţi de tragedia familiilor Pătraşcanu, Breahnă şi Chirilă. Mama surorilor Loredana şi Georgiana Pătrăşcanu, două dintre victime, aproape că a leşinat atunci când sicriele au fost scoase din casă. Slujba de înmormântare a fost oficiată de trei preoţi, iar cheltuielile au fost suportate de Ion Berza, proprietarul iazului şi unchiul lui Mihai Chirilă, băieţelul de 8 ani care a murit înecat.

În ajutorul familiiilor îndoliate a sărit şi omul de afaceri băcăuan Titi Breahnă şi el unchi al uneia dintre victime. Sicriele celor două surori au fost aşezate în aceeaşi groapă, iar celelalte în două gropi săpate la picioarele fetiţelor. Proprietarul iazului nu a participat la înmormântare, dar în cortegiul funerar au fost văzute câteva dintre rudele sale. 


La discotecă,
fără ştirea profesorilor


La mai puţin de 300 de kilometri de această dramă, durerea sfâşie şi cele două familii din comuna Ciorteşti (Iaşi) ale căror copii s-au înecat sâmbătă la Eforie Sud. În timp ce salvamarii încă mai caută trupul lui Mirel Enache (14 ani), în cazul lui Adrian Roşu (13 ani) s-a făcut şi necropsia, care a stabilit că decesul a survenit în urma asfixiei mecanice prin înec.
Cu o seară înainte să se înece, cei doi copii au mers la discotecă.

Atunci, Mirel m-a sunat dintr-o discotecă din Eforie Sud. Când l-am întrebat unde sunt supraveghetoarele lor, mi-a spus că profesoarele dormeau”, a explicat Simona Enache, mama lui Mirel, care ne-a mărturisit că băiatul ei cânta în corul bisericii. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean  Iaşi va demara o anchetă la şcoala din Ciorteşti pentru a stabili sancţiunile care se impun celor responsabili.

Ajutor pentru familii

Edilii comunei Ciorteşti au anunţat ieri că vor suporta cheltuielile de înmormântare pentru cele două familii şi vor pune la dispoziţie un microbuz care să aducă acasă trupurile neînsufleţite. „Suntem o comună săracă, dar găsim nişte bani pentru înmormântarea copiilor”, a afirmat Gheorghe Gurzun, primarul din Ciorteşti.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite