Duelul orgoliilor retrogradează FCM Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FCM Bacău nu s-a prezentat sâmbătă, 5 iunie, la meciul cu Dunărea Galaţi, din penultima etapă din Liga 2. Din acest motiv, conform regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal, va fi retrogradată în Liga 3.

Aceasta constituie a doua neprezentare a formaţiei băcăuane în campionat, după meciul cu Steaua II din 20 martie. Conflictul, ce are ca victimă directă echipa FCM Bacău, cu o tradiţie de 60 de ani, este determinat de neînţelegerile de notorietate dintre Dumitru Sechelariu şi actualul primar Romeo Stavarache.

Anterior, aceştia au încercat să realizeze o asociere ce ar fi avut ca finalitate preluarea echipei de către Consiliul Local într-un interval de trei ani. Ulterior, fostul şi actualul primar au intrat în conflict, în principal datorită terenului societăţii Transport Public SA şi au încercat să îşi urmeze interesele financiare pe care le reprezintă.

Legat de această situaţie, Dumitru Sechelariu, ce va prelua din nou toate cheltuielile legate de club, susţine că va promova din nou în campionatul viitor. „Aşa a vrut Romeo Stavarache! Nu-i nimic, o vom lua din Liga 3. Asta mă ambiţionează să promovez la anul din nou în Liga 2", a declarat Sechelariu pentru GSP.

În replică, Romeo Stavarache a afirmat că intenţionează să preia o nouă echipă, probabil sub denumirea Sport Club Bacău, pe care să o finanţeze de la bugetul local. Primarul Bacăului se află la a doua tentativă de a crea o echipă de fotbal, după experimentul eşuat cu numele Ştiinţa Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite