Drumurile judeţene, asfaltate cu mărunţiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile judeţene au intrat în lucrări de asfaltare
Drumurile judeţene au intrat în lucrări de asfaltare

Şefii CJ au alocat doar 5% din necesarul pentru infrastructură. Anul acesta au fost incluse pe lista de reparaţii doar şase şosele. Edilii au dat doar 10 milioane de lei din cei 200 de milioane cât ar fi costat toate lucrările la drumurile din judeţ.    

Consilierii judeţeni au aprobat pentru anul acesta cheltuirea a 10 milioane de lei pentru refacerea a doar câteva din drumurile din judeţ. Este vorba de DJ 119 F, Căiuţi-Pralea, DJ 117, Moineşti-Zemeş, DJ 116 Pârgăreşti- Oituz, DJ 252 Buhoci-Parincea, DJ 119 Dumbrava-Gura Văii şi două poduri pe raza comunei Letea Veche, pe DJ 207 G.

Lucrările vor începe după finalizarea procedurilor de licitaţie. Dacă ar fi fost fonduri pentru refacerea tuturor drumurilor, atunci necesarul ar fi fost cuprins între 200 şi 240 de milioane de lei. „Undeva între 50 şi 60 milioane de euro“, ne-a precizat Dragoş Benea, preşedintele CJ.

„Banii sunt puţini“

Prima porţiune vizată pentru reparaţii, care e şi cea mai deteriorată, este pe DJ 252, pe traseul Buhoci-Parincea-Pânceşti  „Banii sunt foarte puţini. Totuşi, este cel mai amplu proiect de reabilitare din ultimii zece ani cred, vorbim de 55 de kilometri. Noi l-am mai «cârpit» anul trecut, dar nu se mai poate face nimic, trebuie refăcut complet“, ne-a declarat Valentin Palea, directorul Serviciului Public Judeţean de Drumuri. Judeţul cuprinde 1.000 de kilometri de drumuri, din care 400 de kilometri sunt drum naţional, iar 600, drum judeţean. Suprafaţa asfaltată a acestora din urmă este de 60%, iar restul de 240 de kilometri reprezintă drumuri cu balast. Două dintre drumurile judeţene asfaltate se vor repara cu bani europeni.

Trasee sunt Oituz-Târgu Ocna, cu o lungime de 13,24 kilometri şi Căiuţi-Pralea, de 8,65 kilometri. Proiectele au fost declarate eligibile şi vor primi finanţare prin Programul Operaţional Regional.

„Ni s-au alocat 8 milioane de euro prin acest program, dar finanţarea presupune ca noi să investim într-o primă instanţă banii, pentru a-i recupera mai apoi“, a spus directorul Palea. Doar drumurile naţionale sunt într-o stare mai bună, unde mai sunt necesare reparaţii pe 10 kilometri.

„Lucrările la DN 11, Bacău-Oneşti, se vor finaliza în câteva zile. La începutul lunii aprilie ne vom ocupa de două trasee secundare de pe DN 12, între Ghimeş şi Comăneşti, aproximativ 4 kilometri“, a promis Ion Samson, inginer la Direcţia Drumuri Naţionale Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite