Drame și comedii la prima ediție a Festivalului de Film Rusesc ce va avea loc în Piața Tricolorului din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul se va desfășura timp de șapte zile, perioadă în care băcăuanii vor avea ocazia să urmărescă o parte dintre cele mai bune filme realizate de regizori ruși. Intrarea este liberă, iar organizatorii promit pelicule pentru toate gusturile.

Festivalul de film rusesc „Kino+" ajunge și în Bacău. Luni, 22 august, va rula primul film din seria de șapte pregătite pentru băcăuani. Evenimentul organizat de Comunitatea Rușilor Lipoveni a inclus și județul nostru pentru că în comuna Plopana există o comunitate de lipoveni, dar și pentru că sunt destui băcăuani care au studiat limba rusă în școala generală ori în liceu.

Festivalul Kino+, aflat la prima ediție, este prima manifestare cineculturală de amploare de după 1989 ce vine să continue tradiția promovării filmului rus în România. Vom merge în 13 județe din țară, printre care și Bacăul", a spus Svetlana Crăciun, coordonatorul evenimentului.

„Kino+" oferă spre vizionare o gamă variată de filme, realizate în maniera tradițională a școlii de film rusesc. Pe un ecran generos vor rula drame, melodrame, comedii, filme muzicale și istorice.

Câte un film pe seară

Pentru băcăuani, organizatorii au pregătit drama „Italianul" (2005), în regia lui Andrei Kravciuk, comedia muzicală „Oamenii jazz-ului" (1983), semnată de regizorul Karen Șahnazarov, fimul istoric „Asasinul țarului" (1991), comedia „Fiica din America"  (1995) , în ambele realizate de același regizor, Brigada artistică de agitație "Dă-n dușman!" (2007), tragicomedie, în regia lui Vitali Melnikov, „Șîrli-mîrli sau Bucluc la indigo" (1995), regizor Vladimir Menșov. Seria se încheie cu drama „Steaua" (2002), semnată de regizorul Nikolai Lebedev.

Toate filmele au fost traduse de studenți de la Universitatea din București, secția Filologie-Limba Rusă provocați la un concurs în acest sens și recompensați cu o excursie în Nordul Dobrogei.

Evenimentul va avea loc în piațeta din fața Casei de Cultură, dacă vremea și aparatura tehnică vor permite, iar ca locație de rezervă este Teatrul Municipal Bacovia. Intrarea este liberă.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite