Dosarele nu i-au băgat în pușcărie, dar le-au distrus reputația și afacerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Sechelariu și Corneliu Iacobov speră să nu se mai tergiverseze procesele și să-și dovedească nevinovăția în instanțe. Cazul profesorilor judecați penal pentru falsificarea situației școlare a lui Ionuț Cășuneanu ar putea fi închis, fără vinovați, dacă se ajunge la prescripția faptelor

Deși au fost acuzați și trimiși în judecată pentru fapte grave de corupție, în urmă cu mai bine de șase ani, nici acum Justiția nu și-a spus ultimul cuvânt. În schimb, tergiversarea proceselor și mediatizarea acuzațiilor le-a adus grave deservicii de imagine și ruinarea afacerilor.

Dumitru Dumitru Sechelariu a acumulat milioane de euro datorii la stat și a închis Letea, deoarece băncile nu i-au mai dat credite, iar Corneliu Iacobov și-a vândut deja mai multe proprietăți, pentru a avea lichidități.

Fostul primar al Bacăului a fost acuzat și arestat în 2005 pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals și asociere în vederea comiterii de infracțiuni.  Doi ani mai târziu, el este achitat pentru toate capetele de acuzare, dar procesul ajunge la Curtea Supremă, care trimite cazul spre rejudecare.

Procesul este și acum pe rol, după ce instanțele au dat amânări peste amânări. „Mă interesează să se afle adevărul. Nu am comis nicio faptă de corupție, dacă aveam cea mai mică vină, eram demult legat", ne-a spus Dumitru Sechelariu.

Care este stadiul proceselor unora dintre cei mai mediatizați băcăuani și ce au avut de pierdut ei de pe urma lezării imaginii puteți citi în săptămânalul ADS Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite