Dorinel Umbrărescu, de la tractorist, la cel mai bogat băcăuan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supranumit „rege al asfaltului", Dorinel Umbrărescu este - conform topului celor mai bogaţi oameni de afaceri realizat de revista Forbes - cel mai bogat dintre băcăuani.  

Până în 1990, a fost tractorist la IAS-ul din Podu Turcului şi apoi „ajutor de şef de coloană" la autobaza IRTA din aceeaşi localitate.

Dorinel Umbrărescu a debutat în afaceri imediat după 1990, cu bani împrumutaţi de la o cunoştinţă din Germania, de profesie medic stomatolog. Cu 28.000 de mărci, Umbrărescu a cumpărat două camioane cu care a început să facă transport internaţional, reuşind să ajungă în câţiva ani la peste o sută de mijloace de transport.

Succesul adevărat în afaceri a venit, însă, după mai multe contracte cu statul, îndeosebi cu Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Dorinel Umbrărescu şi-a construit o reşedinţă faraonică pe Drumul European 85, între Adjud şi Bacău, înconjurată de vile în care stau directorii companiei. . El s-a născut pe 9 noiembrie 1961 în localitatea Tănăsoaia din judeţul Vrancea, este căsătorit şi are doi copii.

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

 

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite