Doina Melinte este șefa sportului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta mare atletă a fost ieri numită, în fruntea Autorității Naționale pentru Tineret și Sport (ANTS), prin ordin al primului ministru.

Doina Melinte și-a luat în primire, noua funcție de conducere a sportului românesc, ca președintă a ANTS. Anterior, aceasta a fost secretar de stat pentru probleme sportive în Ministerul Tineretului și Sportului, instituție desființată în prezent.  "Nu este un început de mandat, ci o continuare a lui. Consider că prin această numire am primit un cadou frumos în luna martie, când se sărbătorește femeia", a declarat Doina Melinte.

Fosta atletă susține că sportul se confruntă, la ora actuală, cu multe probleme, cea mai urgent fiind deblocarea bugetului. "Toate federațiile și complexurile sportive naționale sunt într-o situație dificilă pentru că au făcut datorii pentru a funcționa.Doresc ca săptămâna viitoare să împărțim banii", a spus noua președintă a ANTS.

Doina Melinte a fost numită secretar de stat în fostul minister al sportului în urma demisiei lui Octavian Belu din iulie 2009. Ea a rămas ca şef al instituţiei din strada Vasile Conta după întreruperea mandatului de ministru al Sorinei Plăcintă, determinată de comasarea Sportului cu Ministerul Educaţiei. Ca atletă, Doina Melinte a cucerit aurul olimpic la proba de 800 de metri şi argintul la 1.500 de metri la Jocurile Olimpice de Vară de la Los Angeles din 1984.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite