Doi deţinuţi s-au căsătorit în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Stanciu şi-au format o familie după gratii
Soţii Stanciu şi-au format o familie după gratii

Deţinuţii spun că a fost dragoste la prima vedere. Timp de trei ani, ei şi-au făcut declaraţii de iubire prin scrisori sau prin întâlnirile la vorbitor.

El are 30 de ani, ea are 32. Ambii au fost condamnaţi la 17 ani de închisoare, după ce au curmat viaţa unui om. „M-am bătut într-o discotecă din Oneşti. Am dat cu pumnii, a căzut şi a murit. S-a întâmplat în 2004“, spune pe scurt Gheorghiţă Stanciu. Mariana nu vrea să vorbească despre trecut. Şi-a ferecat în suflet răul care o lipseşte de libertate şi nu vrea să-l mai scoată la iveală vreodată.

Ochii soţilor Stanciu se luminează doar când vine vorba despre relaţia lor. Spun că şi-au legat inimile în 2006. „A fost dragoste la prima vedere“, şopteşte timid deţinutul, în timp ce, tandru, strânge în palmă degetele soţiei. „Şi la mine a fost la fel“, confirmă femeia.

Cununie înainte de Crăciun

Cei doi tineri s-au cunoscut în Penitenciarul Timişoara. El mergea zilnic la un punct de lucru, ea îşi petrecea aproape tot timpul privind pe fereastră. „Am văzut-o într-o zi şi am simţit un fior în suflet. Am ştiut că ea este aleasa. Am prins-o odată pe hol şi i-am furat un sărut. Acesta a fost începutul“, povesteşte Gheorghiţă. Gestul l-a adus mai aproape de aleasa inimii lui. „Eu m-am supărat atunci şi chiar l-am ameninţat. Dar apoi am primit o scrisoare de la el şi m-am muiat. Am lăsat orgoliul deoparte“, completează imediat Mariana.

Timp de trei ani, cei doi îndrăgostiţi şi-au întreţinut pasiunea prin scrisori şi întâlniri scurte la vorbitor. Anul trecut însă, Gheorghiţă şi Mariana au hotărât că e timpul să facă schimbări importante în viaţa lor. În primul rând s-au transferat în Penitenciarul Bacău. Tot aici şi-au legat şi destinele.

„Ne-am cununat cu două zile înainte de Crăciun. Tot atunci ne-am cunoscut ca soţ şi soţie. S-a meritat aşteptarea“, zâmbeşte cu subînţeles Gheorghiţă. Mariana roşeşte, dar nu-l contrazice. De atunci se întâlnesc la camera intimă o dată pe lună. În rest, mai schimbă cuvinte la fereastră, la vorbitor sau îşi scriu ori de câte ori li se face dor.

„Eu mai am şase ani de executat, soţia mea doar cinci. Până atunci ne chinuim aşa“, spune resemnat Gheorghiţă. Cei doi tineri şi-au făcut planuri de viitor, chiar dacă următorii ani îi vor petrece după gratii. Planurile lor nu sunt măreţe, dar sunt convinşi că, dacă există înţelegere, pot să-şi facă viaţa frumoasă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite