Doi copii flămânzi și nespălați, găsiți după mai multe zile într-o casă din Mărgineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi copii au fost spălați și curățați de păduchi la Spitalul de Pediatrie din Bacău
Cei doi copii au fost spălați și curățați de păduchi la Spitalul de Pediatrie din Bacău

O femeie din Mărgineni a plecat la concubin și a uitat de proprii copii, de Roberta( 2 ani) și Mario (4 ani). Micuții au fost spălați și deparazitați la Spitalul de Pediatrie din Bacău.

O mamă care a plecat la concubin și a uitat să mai vină acasă riscă să-și piardă copii, care ar putea să fie preluați de stat. În urma unui telefon la 112, polițiștii din comuna băcăuană Mărgineni, împreună cu asistentul social al Primăriei, au ajuns la casa unde locuiau cei doi copii. Potrivit primelor rezultate ale anchetei, mama a plecat la concubin din data de 19 februarie și nu a mai revenit acasă. Copii, Roberta și Mario, au fost găsiți flămânzi și plin de păduchi. Ei stateau în frig în casa părintească, aflată într-o stare avansată de depreciere.

Calvar pentru şase fraţi din Buhoci. Mama a fugit din ţară de teamă că soţul său "îi rupe capul"

Din cauza zăpezii, acoperișul era lăsat. „Mama era plecată la concubin de pe 19 februarie și și-a abandonat copii în casa care stătea să se prăbușească", a spus Alina Iftode, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău. Femeia provine dintr-o familie cu probleme. „Și mama ei (bunica copiilor) este plecată la concubin dar și ea este mai mult plecată", a mai spus Alina Iftode. Și primarul din Mărgineni confirmă situația delicată a familiei. „Așa e această fată din familia Constantin. Nu-i prea place să stea pe acasă. Și copii au tați diferiți", a spus primarul Marcelin Șolot.

Cei doi copii au fost duși imediat la Spitalul de Pediatrie din Bacău. Aici li s-a pus diagnosticul de rinofaringită acută. „În urma discuțiilor purtate cu asistentul social, la internarea în spital erau foarte speriați, plini de paraziți, flămânzi și plângeau în continuu. Tocmai de aceea, pe tot parcursul consultului medical, în timp ce au fost îmbăiați și li s-au schimbat hainele, pentru a se liniști, au fost însoțiți de bunicul matern", a mai spus Alina Iftode.

Imediat cum se vor însănătoși, vor fi preluați de DGASPC Bacău, în regim de urgență. În scurt timp, cazul va fi prezentat Tribunalului Bacău.

Ziua Mondială a Diabetului, marcată în Bacău cu sprijinul Lions Club

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite