Doi băcăuani din Topul Forbes și-au triplat, în ultimul an, cifra de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Gavrilă
Sorin Gavrilă

Sorin Gavrilă și Cristinel Lungu, oamenii de afaceri băcăuani care dețin firma Simba Invest, au reușit performanța ca în ultimul an să își tripleze profitul.

Cei doi se situează pe locurile 214 și 215 în topul celor mai bogați oameni din țară, însă marea lor performanță este că, în plină criză, afacerea lor nu a dat niciun pas înapoi. Dacă anul trecut au avut o cifră de afaceri de 9 milioane de euro, anul acesta valoarea ei este de 23 de milioane de euro. În zona Moldovei, piața bunurilor de larg consum (FMGC) este deținută de cei doi oameni de afaceri băcăuani și este una dintre cele două de la nivel național. Afacerea băcăuanilor se întinde pe 22 de județe, iar firma Simba Invest are 450 de angajați. În patrimoniul societății se află 300 de mașini și puncte de lucru în cele 22 de județe din țară. Afacerea se bazează pe distribuția de țigări, ciocolată, băuturi și gumă de mestecat.

Primii bani obținuți din distribuția cu țigări au fost făcuți acum 18 ani, însa afacerea era una extrem de restrânsă. „Totul a început prin 1993 când ne-am făcut o firmă mică și am investit în afacere puțini bani. Cam 20.000 de dolari. Făceam distribuție cu țigări și aveam cinci angajați. Pur și simplu, luam marfa de la depozitele mari din București și le vindeam pe unde apucam, mai ales prin standuri. Eiii, ne-a învățat și pe noi cineva...“, râde Cristinel Lungu. Patru ani mai târziu a luat ființă Simba Invest și lucrurile  au început să fie din ce în ce mai serioase. În scurt timp, distribuția cu țigări avea să cuprindă întregul județ Bacău, la care s-a adăugat și Piatra Neamț.

image

Dorinel Umbrărescu, cel mai bogat băcăuan

Aflat pe locul nouă în topul celor mai bogați oameni de afaceri din România, Dorinel Umbrărescu, numit și „Regele asfaltului“ a avut o scădere a cifrei de afaceri de la la 400 de milioane de euro, anul trecut, la 380 milioane de euro, anul acesta.

Dragoș și Adrian Pavăl, conform topului Forbes se află pe locul al doilea în Bacău și pe locul 11 la nivel național, cu afaceri în bricolaj. Anul acesta frații Pavăl și-au mărit cifra de afaceri la 350 milioane de euro, anul acesta, de la 300 milioane de euro, anul trecut.

Costel Cășuneanu, un alt „rege al asfaltului“, alături de soția sa se situează pe locul trei în topul oamenilor de afaceri din Bacău și locul 51 în clasamentul realizat la nivelul țării. Afacerile lor din domeniul infracstructurii rutiere sunt în scădere drastică ajungând de la 200 de milioane de euro, în 2010, la 95 de milioane de euro, anul acesta.

  Ovidiu Budeanu, omul de afaceri care deține mai multe centre comerciale și care ocupă locul 250 în topul realizat la nivelul României. Cifra sa de afaceri a scăzut de la 25 de milioane de euro, în 2010, la 20 de milioane de euro, anul acesta.

Vasile Ciobanu realizează afaceti în domeniul fabricilor de bere, turism și imobiliare și are o scădere a cifrei de afaceri de la 24 de milioane de euro, anul trecut, la 19 milioane de euro, anul acesta. El se află pe locul 265 în topul oamenilor de afaceri din țară.

 Frații Dumitru și Sergiu Sechelariu, locul 289 în topul României, cu afaceri în domeniul transportului public, tipografii și morărit.  Cifra de afaceri este anul acesta de 16 milioane de euro, față de 19 milioane de euro, în urmă cu un an.

Viorel Rusu, cu afaceri în domeniul construcțiilor - 15 milioane de euro

Damian Mereu - 11 milioane de euro

 Gheorghe Antohi -10 milioane de euro

Costică Rusu -10 milioane de euro

 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite