Doi băcăuani au primit premii de excelență din partea Consiliului Județean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Blănuță (stânga) și Petre Zaharioaia
Victor Blănuță (stânga) și Petre Zaharioaia

Antrenorul emerit Petre Zaharoaia și profesorul universitar doctor Victor Blănuță au fost distinși cu premiu de excelență pentru activitățile desfășurate de-a lungul timpului și pentru promovarea imaginii județului Bacău în țară și străinătate

Renumitul antrenor emerit Petre Zaharoaia a primit din partea Consiliului Județean Bacău premiu de excelență pentru contribuția deosebită adusă la dezvoltarea sportului în timp ce profesorul universitar doctor Victor Blănuță a fost răsplătit cu același premiu pentru contribuția adusă domeniile științei și educației. Pe lângă diploma oferită cei doi au primit și o răsplată în bani, fiecare fiind premiat cu 1000 de euro.

Membru al Societății de Matematică din România, al Societății de Geometrie „Tensor Society" din Chigasaki, Japonia, și al Societății Balcanice de Geometrie, cercetătorul și profesorul Blănuță a publicat atât în țară dar și în republica Moldova un număr de 10 cărți de specialitate, precum și 83 de lucrări în reviste științifice de prestigiu, dintre care 20 de lucrări în SUA, Japonia, Egipt, Olanda, Malaezia și Serbia.

Sportivul și antrenorul Petre Zaharioaia și-a dedicat îndrumării și pregătirii tinerilor în cele patru ramuri ale modelismului: aeromodele, navomodele, automodele și rachetomodele. Activitatea sa sportivă a fost răsplătită cu peste 800 de medalii obținute de sportivii băcăuani antrenați de renumitul profesor băcăuan, din care peste 330 au fost obținute la campionate internaționale. În 2004 antrenorul Zaharioaia a fost decorat de Președintele României cu Ordinul „Merdinul Sportiv", clasa I.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite