Doar la periferie se mai vând apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar la periferie se mai vând apartamente
Doar la periferie se mai vând apartamente

Un apartament cu două camere în centru se vinde cu 55.000 de euro, în timp ce unul într-o zonă mai puţin accesibilă este mai ieftin cu 15.000 de euro. 

 Singurele tranzacţii pe care agenţiile imobiliare le fac în această perioadă în Bacău sunt cele cu apartamente situate în zonele periferice ale oraşului. Preţurile mici, cuprinse între 20.000 şi 40.000 de euro îi atrag pe băcăuanii care vor să-şi cumpere un imobil nou. „Decât să dau aproape 55.000 de euro pe un apartament cu două camere, doar pentru ca să locuiesc în centru, prefer să dau 40.000 şi să stau la periferie. Am maşină, mă descurc“, ne-a spus băcăuanul Viorel Mălinescu.


Locuinţele lângă aeroport sunt foarte ieftine


În zona aeroportului, proprietarii sunt dispuşi să vândă garsonierele şi cu 19.000 de euro. „O dau ieftin pentru că e la parter, nu are balcon şi se află într-o zonă mai izolată, la ieşirea din Bacău. Am auzit alţi proprietari din zonă că vând garsoniere şi cu 18.000 de euro“, ne-a explicat Lucian Jitaru, proprietarul unui imobil scos la vânzare.

În cartierul Ura, locuinţele sunt ieftine comparativ cu alte cartiere deoarece diferenţa o face vechimea blocurilor. „Majoritatea sunt construite înainte de 1977, plus că apartamentele au dimensiuni mici“, a menţionat Oana Sandu, agent imobiliar. În cartierul Letea o garsonieră costă doar 15.000 de euro, iar un apartament cu trei camere în cartierul CFR costă 32.000 de euro. „Am avut un an de criză în ceea ce priveşte tranzacţiile, dar totuşi cele care s-au făcut au fost pentru locuinţe care se află la marginea oraşului. Lumea nu mai are bani“, a mai spus Oana Sandu.


În zonele mărginaşe, garsonierele se vindeau anul trecut cu cel puţin 25.000 de euro, însă acum proprietarii sunt nevoiţi să lase din preţ pentru că altfel nu le vând. „Clientul nu dă mai mulţi bani pentru că în astfel de zone nu sunt locuri suficiente de parcare şi blocurile nu au lift. Plus că locuinţele trebuie renovate, fiind vechi. Prin urmare, ei stabilesc valoarea acestora“, ne-a zis Iulian Enache, agent imobiliar. Specialiştii spun că prin programul „Prima Casă“ s-au dat puţine locuinţe. „În tot oraşul s-au dat circa zece locuinţe prin acest program şi nu neapărat în zonele de periferie. Proprietarii nu au vrut să dea apartamentul cuiva, prin intermediul programului, fără să primească avans“, a mai spus Iulian Enache.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite