Doar 5% din băcăuani și-au asigurat locuințele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că suma pusă în joc este foarte mică agenții de asigurări nu vor să meargă la proprietari acasă și așteaptă ca oamenii să îi caute personal pe ei.

Legea privind asigurarea obligatorie a locuințelor pare să nu îi sperie pe proprietarii de aparatamente din municipiul Bacău. La o lună și jumătate de la intrarea în vigoare a legii doar 5% din proprietarii de locuințe din oraș au încheiat polițe de asigurare obligatorii.

Conform datelor statistice în județul Bacău sunt peste 258.000 de locuințe din care aproape 67.000 sunt în municipiu. Brokerii de asigurări cred că vina eșecului aparține în mare parte proprietarilor și într-o mică măsură agenților de asigurări.

"Oamenii așteaptă ca agenții să le bată la ușă. Acest lucru nu se întâmplă pentru că suma pusă în joc  este mult prea mică și câștigul pentru agent nu este atrăgător. Pe de altă parte au și agenții vina lor. Nu promovează suficient această lege", ne-a spus Cătălin Blănaru, broker de asigurări.

Soluțiile pentru dezghețarea pieții, cred asiguratorii, ar fi ca oamenii să meargă singuri la firmele de asigurări și să ceară încheierea poliței sau să se strângă mai mulți la un loc și să solicite deplasarea unui agent pe teren.

"Noi nu mergem la oameni acasă dacă nu sunt minim 20 de proprietari dispuși să încheie polița obligatorie. În țările occidentale, cu tradiții în domeniul asigurărilor, așa se procedează când suma pusă în joc este foarte mică", ne-a spus Ciprian Croitoru, agent de asigurări.

Mai multe amănunte despre acest subiect citiți în 

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite