Distracţie în patru acte la Zilele Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanii se vor putea distra seara la concertele organizate în faţa Sălii Sporturilor
Băcăuanii se vor putea distra seara la concertele organizate în faţa Sălii Sporturilor

Muzica, magia şi prezentările de modă vor fi capul de afiş la sărbătorarea oraşului organizată între 6 şi 9 octombrie

Cătălin Botezatu şi magicianul Iosefini sunt pe lista vedetelor prezente în acest an la cea mai mare sărbătoare a oraşului. Cei 603 ani de atestare documentară a municipiului Bacău vor fi sărbătoriţi anul acesta în perioada 6 - 9 octombrie, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor. Spre deosebire de ceilalţi ani, ediţia de anul acesta a Zilelor Bacăului va fi împărţită în patru zile de distracţie, pe patru teme. Astfel, pentru prima seară organizatorii evenimentului au pregătit o prezentare de modă în care „vedete“ vor fi colecţiile designerului Cătălin Botezatu.


Seară de magie


A doua seară va fi dedicată magiei. Pe scenă vor urca doi renumiţi magicieni, Iosefini şi Cristianis. În a treia seară băcăuanii se vor putea bucura de cele mai cunoscute şlagăre din muzica românească când pe scenă vor urca concurenţi de la „Festivalul Naţional al Şlagărelor“ dar şi de la „Mamaia Copiilor“.
Pentru cele patru zile de distracţie consilierii locali au aprobat un buget de 250.000 de lei însă, la aceşti bani, se vor adăuga şi alte sume provenite din sponsorizări.


Chiar dacă în fiecare seară băcăuanii vor avea parte de momente tematice, muzica şi voia bună vor însoţi întreg festivalul. „Spectacolele folclorice nu vor lipsi în acest an, ele fiind susţinute de artişti locali, precum şi celelalte genuri muzicale. Alături de trupe şi formaţii locale au fost invitaţi artişti precum Andra, Mihai Trăistariu, Iris, Cătălin Botezatu, Haiducii, Proconsul şi George Rotaru“, a explicat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.


Artizani din toată Moldova


Pe lângă nelipsitele petreceri cu mici, bere şi fripturi, tot în cadrul Zilelor Bacăului, localnicii vor putea vizita şi Târgul Meşterilor Populari, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe peste 50 de artizani din toate colţurile Moldovei. Sărbătorirea a 603 ani de atestare documentară a oraşului Bacău va fi marcată şi prin organizarea de evenimente culturale, printre care se numără Simpozionul „Vasile Pârvan“, vernisaje de expoziţii de pictură, simpozioane tematice, lansări de carte şi concursuri.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite