Disponibilizări în rândul angajaților băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna iunie se anunța una de foc atât pentru salariații bugetari cât și pentru cei din mediul privat. SC Aerostar și Alconep Târgu Ocna au anunțat deja disponibilizări pentru luna iunie iar jumătate din angajații de la Amurco beneficiază de șomaj tehnic

Aproape 350 de salariați vor îngroșa rândurile șomerilor băcăuani în luna iunie iar alți 400 vor beneficia de șomaj tehnic. Cele mai multe disponibilizări, peste 150, le va face Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului (DJASPC) Bacău în timp ce alți peste 140 de salariați care vor pleca în șomaj provin din rândurile angajaților de la Aerostar.

"La DJASPC disponibilizările se fac pe fondul reducerii schemei de personal din rândul bugetarilor. La Aerostar s-au invocat probleme legate de reorganizarea activității. Noi am primit deja notificarea din partea societății iar oamenii vor fi trimiși în șomaj începând cu data de 21 iunie", ne-a declarat Dan Buftea, purtătorul de cuvânt al Ispectoratului Teritorial de Muncă Bacău.

Nici angajații societății Alconep Târgu Ocna nu sunt mai norocoși. 17 angajați din cei 230 vor intra în șomaj de pe 20 iunie din cauza problemelor economice cu care se confruntă societatea. Ceva mai norocoși s-au dovedit a fi angajații societății Amurco. Deși 400 din cei 800 de angajați vor pleca acasă aceștia se vor afla în postura de șomeri doar pentru scurt timp. "Cei 400 de salariați sunt trimiși în șomaj tehnic și vor primi 75% din salarii în timp ce angajatorul va fi scutit de la plata contribuțiilor de asigurări sociale", a mai spus Dan Buftea.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite