Fostul avocat al lui Dinu Damaschin: "A fost inconștient în timpul procesului! Era în agonie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Damaschin a murit din cauza refuzului de hrană
Dinu Damaschin a murit din cauza refuzului de hrană

Interlopul Dinu Damaschin (55 de ani) a fost în agonie pe tot parcursul procesului de vineri de la Curtea de Apel din Bacău. Cel puțin așa susține Petru Ivașcu, fostul său avocat, cu care reziliase contractul de aproximativ trei săptămâni.

Cu toate că nu-i mai era apărător, Ivașcu s-a dus la proces - susține el - din amiciție. "M-am dus la proces ca să-i zic să renunțe la greva foamei și să ne apucăm să demontăm toate acuzațiile procurorilor DIICOT. M-am întâlnit și cu fratele lui, care m-a rugat mult de tot să reintru în dosar și să-l apăr. I-am spus că voi face acest lucru, doar dacă Dinu renunță la această formă de protest. Adică la greva foamei", a povestit avocatul Ivașcu.

Dinu Damaschin, protectorul Monicăi Gabor, a murit la proces după două luni de greva foamei FOTOGALERIE

"Dinu a zis că renunță la grevă. Apoi a murit!"

Ivașcu a mai povestit că, înainte să intre completul de judecată, l-a rugat pe Damaschin să vină cu dovezi ca să-și demonstreze nevinovăția și că interlopul a fost de acord.

"I-am zis: Dinule, termină cu greva asta și hai să aducem dovezi ca să-ți demonstrezi nevinovăția. Mi-a zis doar atât: <<da>>. Avea o voce extrem de stinsă. De fapt, intrase în agonie! I-am zis ca după acest recurs vreau să ne apucăm de treabă. Mi-a zis pentru a doua oară un <<da>> scurt și foarte stins. Nici măcar nu a ridicat capul", a mai rememorat avocatul băcăuan.

Dinu Damaschin: „Vreau să mor, să fiu ars, iar cenușa să fie aruncată deasupra României“

Pe tot parcursul procesului, Damaschin a stat pe scaun și cu capul sprijinit de grilajul boxei acuzaților. Ivașcu mai susține că, la întrebarea judecătoarei dacă insistă în recursul format împotriva încheierii prin care s-a admis cererea de prelungire a arestării preventive, Damaschin nu a putut scoate niciun sunet. "Dinu nu mai era conștient! Atunci dacă  medicii interveneau, cred că Dinu nu murea!", susține Ivașcu.

Boxerul George Gavrilă: „Am venit să-i iau apărarea lui Damaschin“

Grotesc. Manevre de resuscitare și respingerea recursului în același timp

Până să delibereze judecătorii, Damaschin și-a dat ultima suflare în sala 6, unde fusese ședința de judecată. Completul a dat verdictul în sala 4, deoarece medicii, sosiți la Curtea de Apel, încercau să-l resusciteze pe inculpat. Avocatul Ivașcu susține că instanța era datoare să verifice dacă inculpatul era apt sau nu să participe la recurs.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite