Bacau: Dicţionar de superstiţii conceput la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Dicţionar de superstiţii conceput la Bacău
Bacau: Dicţionar de superstiţii conceput la Bacău

Informaţiile sunt adunate din patru state europene şi vor putea fi accesate pe internet în maxim cinci zile.

Pasionaţii de supranatural din lumea întreagă mai au de aşteptat doar cinci zile până vor putea accesa pe internet primul dicţionar online de superstiţii din istoria omenirii. Acesta este documentat şi aranjat în pagină chiar în aceste zile în tabăra de la Sălătruc, judeţul Bacău, de către o echipă de 40 de tineri cercetaşi din Bulgaria, Franţa, Polonia şi România. Proiectul, în valoare de 20.000 de euro, este finanţat din fonduri europene şi face parte din programul Tineret în Acţiune, intitulat „Black Cat International“.


Cele patru echipe de cercetaşi susţin că lucrarea va fi, la final, o sursă preţioasă de informaţie pentru toţi cei care cred în semne sau întâmplări care le pot influenţa destinul. „Dicţionarul va fi redactat în limba engleză şi va cuprinde, pentru început, aproximativ 500 de superstiţii din mai multe state ale lumii. Vom putea astfel să cunoaştem credinţele altor popoare, iar străinii să le afle pe ale noastre“, a declarat Sânziana Râşca, managerul proiectului „Black Cat International“.

Francezii nu pun preţ pe superstiţii


Cei 40 de cercetaşi au reuşit deja, în numai şase zile de căutări, să-şi dea seama care din cele patru popoare participante la program este campion la superstiţii. „De departe, Bulgaria şi România au cele mai multe superstiţii. Francezii nu prea cred. Am reţinut doar o singură superstiţie de la ei: cine intră cu mâinile în buzunar în lift va avea trei ani de ghinion“, a explicat Natalia Klus, unul din cei 40 de cercetaşi participanţi la tabăra de la Sălătruc.


Conform programului pus la punct de către organizatori, dicţionarul online de superstiţii va putea fi accesat începând cu data de 11 august, la adresa www.blackcatinternational.com, iar baza de date va putea fi îmbunătăţită de către orice persoană care accesează site-ul. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite