Dezastru în piaţă la Bacău după „Romanian Top Hits“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de plăci de granit din Piaţeta Tricolorului s-au crăpat după eveniment şi trebuie înlocuite. Edilii spun că lucrarea este încă în garanţie. Constructorul susţine că granitul a fost stricat cu bună ştiinţă de angajaţii Primăriei.

Plăcile de granit montate în urmă cu aproape trei ani şi jumătate în Piaţeta Tricolorului din faţa Casei de Cultură au început deja să se fisureze. Gândită ca o zonă de recreere pentru băcăuani, dar şi ca una menită să găzduiască cele mai importante evenimente din oraş, piaţeta a cedat în cele din urmă presiunilor la care a fost supusă.

Târgurile de meşteşugari sau organizarea a două ediţii „Romanian Top Hits“ (RTH) sunt doar o parte din evenimentele care au dus în timp la distrugerea plăcilor de granit. „Nu ştiu dacă sunt sau nu plăci distruse. Scena de la RTH a fost montată pe pietonalul din faţa Prefecturii şi nu în piaţetă. Acolo au stat doar spectatorii. Dacă sunt plăci fisurate atunci ele vor fi reparate pe cheltuiala constructorului pentru că lucrarea este încă în garanţie“, a spus Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Locuitorii oraşului regretă spaţiul verde şi florile care erau înainte în faţa Casei de Cultură, pe locul actualei piaţete placate cu granit, care a costat administraţia locală aproximativ un milion de dolari. „Era mult mai frumos altădată aici. Era verdeaţă, copăcei ornamentali şi flori. Reamenajarea zonei a costat foarte mult şi piaţeta arată de parcă au trecut 15 ani de când a fost construită“, spune Andreea Oancea, o tânără din Bacău. Deşi au trecut mai bine de trei ani de când lucrarea a fost finalizată, constructorul susţine că nici acum nu s-a făcut recepţia finală.

„Primăria mi-a plătit după aproape doi ani de la finalizarea lucrării. Mi-au dat banii cu ţârâita, dar au refuzat să facă recepţia finală, asta chiar dacă defecţiunile care au apărut în timp le-au făcut chiar ei“, a spus Ionel Condurat, administratorul firmei care a realizat lucrarea.

Constructorul acuză primăria de stricăciuni

Totodată, acesta a mai afirmat că tractoarele şi utilajele grele folosite de Primărie la diferite lucrări au deteriorat plăcile de granit şi sistemele de lumini din fântânile arteziene. „Avem fotografii cu tractoarele şi camioanele care au trecut sau au staţionat pe acele plăci. I-am atenţionat pe cei din Primărie care au zis că ştiu problema“, a mai spus Condurat. Firma care a realizat piaţeta mai are de recuperat de la administraţia băcăuană 70% din garanţia de 50.000 de dolari depusă înainte.

„Garanţia nu-şi mai are rostul. Plăcile nu s-au stricat de la sine, ci din cauza evenimentelor din zonă şi a utilajelor care au staţionat pe plăci“, a explicat administratorul Condurat. În ultimele zile Piaţa Tricolorului a fost locul de desfăşurare a evenimentului RTH, care a costat municipalitatea 450.000 de lei. În zonă au fost amplasate schela pentru filmat şi pe plăcile piaţetei au stat mii de spectatori.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite