Bacău: Deţinuţii, aprovizionaţi cu celulare de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gardienii Penitenciarului Bacău au găsit zeci de telefoane mobile pitite între saltele

Agenţii de pază se plâng că deţinuţii folosesc metode tot mai ingenioase pentru a introduce în închisoare obiecte interzise.

Dorul de libertate îi împinge pe deţinuţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bacău să se „înarmeze“ cu obiecte interzise. Un control neaşteptat efectuat ieri de către angajaţii închisorii a scos la iveală un „arsenal“ impresionant de telefoane mobile.


Am descoperit 17 celulare, 18 încărcătoare de telefon şi 12 cartele SIM. Toate mobilele sunt de ultimă generaţie şi foarte scumpe. Majoritatea erau ascunse în saltelele de la paturi“, a declarat Adrian Novac, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău.


Captura obţinută în urma controlului nu s-a rezumat însă doar la telefoane mobile. Printre obiectele confiscate de la deţinuţi mai fac parte şi şase reşouri, 13 cuţite improvizate şi 12 litri de alcool fermentat din fructe.

Celulare pitite
în coşul de gunoi


Rezultatele raziei nu-i liniştesc însă pe agenţii de pază din penitenciar. Gardienii se recunosc învinşi de ingeniozitatea infractorilor şi se arată convinşi că „arsenalul“ va fi înnoit în cel mai scurt timp. „Deţinuţii învaţă foarte repede cum să fenteze sistemul. Săptămâna trecută am prins unul care a introdus în penitenciar cinci telefoane mobile, după ce le ascunsese în coşul de gunoi pe care îl folosea pentru a strânge deşeurile din faţa instituţiei“, a mai spus Adrian Novac.

 
Gardienii, „victime“
ale deţinuţilor


Băcăuanii care se bucură de libertate au însă o altă părere legată de „imaginaţia deţinuţilor“. Ei sunt convinşi că ilegalităţile ar putea fi stopate dacă ar exista un control mult mai strict al activităţilor desfăşurate de cei încarceraţi.
Penitenciarele sunt susţinute din banii noştri. Nu mă simt în largul meu să ştiu că o persoană care a fost închisă pentru că a încălcat la un moment dat legea continuă să facă exact acelaşi lucru chiar şi după gratii“, a declarat Ovidiu Melinte, un băcăuan care nu vede cu ochi foarte buni modul în care deţinuţii îşi duc viaţa în penitenciar. Soluţia, dată chiar de către reprezentanţii Penitenciarului Bacău, nu poate fi pusă însă în practică.


Un gardian are în pază aproximativ 30 de deţinuţi. Ar trebui să avem un personal mai numeros pentru a putea deţine un control mai strict. Lipsa banilor face ca aceste neajunsuri să persiste în continuare“, a mai declarat Adrian Novac.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite