Bacău: Deputatul băcăuan Tudor Chiuariu, trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Tudor Chiuariu
Tudor Chiuariu

Deputatul băcăuan Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe grave.

În acelaşi dosar, mai este anchetat şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt. În documentele transmise în instanţă se arată că în anii 2005-2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a Statului Român, în proprietate privată a SC Impost Developements SA. Pentru înstrăinarea clădirii şi a terenului şi-au dat avizul favorabil şi cei doi miniştri, în ciuda opoziţiei specialiştilor.

Procurorii afirmă că astfel, prin subevaluarea unui imobil, statul a fost prejudiciat cu peste 8,6 milioane de euro. Dosarul se află spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ciuda gravităţii acuzaţiilor, deputatul Tudor Chiuariu crede că procurorii nu au nicio probă. „Vreau să vă spun că mă bucur că acest dosar, care a stat în sertar trei ani, va ajunge în sfârşit în instanţă. Actul de proprietate al Poştei este intabulat în 2002, când eu aveam doar 26 de ani şi nu aveam nicio funcţie publică. Toată treaba cu dosarul DNA este doar o comandă politică, de la un capăt la altul", ne-a spus Tudor Chiuariu.

„DNA este o instituţie de propagandă politică"

Deputatul băcăuan mai spune că trimiterea în judecată nu va avea un impact negativ. El speră, că mai devreme sau mai târziu, cei care au înscenat şi instrumentat acest dosar să plătească. „Procurorii nu pot indica nici un loc unde am încălcat legea. DNA este o instituţie de propagandă politică, în slujba domnului Băsescu. Este o înscenare! Mai devreme sau mai târziu, vor plăti cu toţii. Inclusiv preşedintele Băsescu!", a mai spus Chiuariu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite