Depozit cuprins de flăcări în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au avut o misiune dificilă
Pompierii au avut o misiune dificilă

Un depozit de mobilă din Bacău a ars astăzi, iar paguba se ridică la peste 150.000 de lei. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de spaţiul insuficient şi de fumul puternic.

Pompierii băcăuani au primit la ora 10 apelul prin care erau anunţaţi că depozitul de mobilă de pe strada Martir Horea este în flăcări. Imediat, la locul incendiului au sosit două autospeciale, iar pompierii au început acţiunea de stingere a incendiului. Depozitul se află pe o stradă îngustă, aproape de zona centrală a municipiului Bacău, iar pompierii au avut o misiune dificilă, mai ales din cauza fumului puternic degajat.

Cantitatea mare de produse din lemn şi alte materiale inflamabile a făcut imposibilă încercarea de salvare a clădirii şi mărfii, iar paguba totală este estimată de proprietar la peste 150.000 de lei. Clădirea şi marfa nu erau asigurate. „Am acţionat pentru stingerea incendiului, cu autospecialele cu apă şi spumă, iar incendiul a fost localizat şi stins, fără să se înregistreze victime şi fără să se extindă la alte clădiri din zonă", a declarat maiorul Ilie Halasanu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr.Constantin Ene" din Bacău. Pompierii au precizat că, din primele cercetări, reiese că doi angajaţi ai firmei au lăsat nesupravegheată o sobă aflată în interiorul depozitului.

O scânteie sărită de la aceasta a aprins materialele inflamabile, iar focul s-a extins cu repeziciune. Acoperişul clădirii, pereţii şi tot ce se afla în interior au fost mistuitede flăcări. Potrivit pompierilor care au intervenit, înăuntru se afla şi o butelie cu gaz,însă aceasta a fost scoasă înainte să explodeze. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, ar fi existat riscul ca incendiul să se extindă şi mai mult, iar misiunea pompierilor să fie mult îngreunată.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite