Declarațiile de venit, depuse pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși astăzi a fost ultima zi de depunere a formularului 200, privind veniturile realizate de cetățeni pe anul 2009, la sediul Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Bacău foarte puțini băcăuani și-au făcut simțită prezența

Conform estimărilor făcute de reprezentanții DGFP Bacău peste 20.000 de cetățeni ar fi trebuit deja să aibă declarațiile depuse la sfârșitul acestei zile. "În acest moment nu știm câți băcăuani și-au depus declarația. O parte dintre ei au trimis formularul 200 prin Poștă iar alții au apelat la Internet. Aceste două opțiuni au făcut ca la ghișee să nu mai fie cozi", ne-a declarat Adrian Anghel, purtător de cuvânt al DGFP BAcău.

Obligativitatea depunerii declarației 200 revine tuturor băcăuanilor care în anul 2009 au realizat venituri din activități independente, activități agricole dar și operațiuni de valută la termen. Scutiți de obligativitatea depunerii declarației sunt doar persoanele care au realizat venituri din salarii și asimilate acestora.

Cei care nu s-au grăbit să se achite de obligațiile fiscale vor intra de mâine în vizorul reprezentanților DGFP Bacău. "Cine a întârziat va fi sancționat  cu amendă. Valoarea acesteia este cuprinsă între 10 și 100 de lei, în funcție de numărul de zile de întârziere", ne-a mai spus Adrian Anghel.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite