De mâine, elevii băcăuani ar putea scăpa de note și absențe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii ar putea scăpa de note și absente.
Elevii ar putea scăpa de note și absente.

La Bacău, greva din învățământ a început cu stângul. Dacă în mai multe județe din țară, profesorii nu au deschis cataloagele, la Bacău cursurile s-au desfășurat după programul normal. Și asta pentru că, programul de proteste stabilit la nivel județului nu s-a potrivit cu cel național.

"Nu se face grevă. A rămas ca sindicatele să se întâlnească din nou astăzi și să ia o hotărâre. Până atunci, cel puțin la colegiul nostru, se pun și note și absențe", ne-a declarat Vasile Cautiș, directorul Colegiului Național "Vasile Alecsandri" Bacău.

Și la Școala "Alexandru Ioan Cuza" din Bacău programul a fost același. "Deocamdată, nu m-am întâlnit cu liderul de sindicat al școlii. Am înțeles că dânșii au astăzi o întâlnire și vom vedea ce hotărăsc. Până atunci activitatea școlară nu va fi afectată", a spus Doinița Sârbu, directorul unității mai sus menționate.

Grevă sub semnul întrebării

De mâine, însă, și dascălii băcăuani ar putea să protesteze. În această dimineață, sindicaliștii au intrat din nou în ședință pentru a decide dacă aderă sau nu la acțiunile de protest stabilite de șefii de la centru.

"Bacăul are un program ce diferă de cel național, tocmai pentru că am dorit acțiuni în cascadă. Am transmis acest calendar școlilor din județ, dar Bacăul va adera și la programul stabilit la București. Deciziile luate astăzi vor ajunge, în această după amiază, în toate unitățile de învățământ", ne-a declarat Manole Chiriac, liderul Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Bacău.

Dacă toți liderii de sindicat vor fi de acord cu liderul din teritoriu, de mâine elevii băcăuani nu vor primi note, calificative și nici absențe, iar această veste nu poate decât să-i bucure.

"Noi suntem alături de profesori. Dacă ei nu ne pun note și nici absențe, atunci și zilele noastre vor fi mai mult mai lejere și vom veni cu drag la școală", ne-a declarat Carmen Stoian, elevă la un liceu din oraș.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite