Dascălii de la „Letea“, învinşi de elevi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe terenul de sport, profesorii au fost cei care au primit lecţii de la tinerii aflaţi în anii terminali de studiu. Bariera dintre liceeni şi cei de la catedră s-a şters în această săptămână la grupul şcolar industrial din Bacău.

Elevii instituţiei de învăţământ au avut ocazia să demonstreze dascălilor cine este „profesor“ pe terenul de sport. „Este o adevărată tradiţie ca la fiecare sfârşit de an şcolar, cu ocazia Zilelor Liceului, să se desfăşoare o competiţie sportivă între profesori şi elevii din anii terminali“, a explicat Viorel Coşeraru, directorul instituţiei de învăţământ.

Echipele care au intrat primele pe teren au fost cele ale profesoarelor şi elevelor care şi-au măsurat energia şi voinţa într-un meci de handbal. „Sunt bune la sport. Iar forţele noastre, de la an la an, sunt tot mai slăbite. Cred că totuşi ne-am descurcat binişor“, este de părere profesorul Tania Radu, director adjunct al Grupului Şcolar Industrial „Letea“. 

image


Viitoarele absolvente cred că profesoarele s-au ”ţinut” bine pe terenul de sport, chiar dacă uneori au demonstrat că sunt corijente la regulile la handbal. „După părerea mea a fost un meci echilibrat. Chiar s-a luptat de la egal la egal, iar doamnele sunt încă în formă“, a spus Mihaela Filip, elevă. Şi la partida de fotbal, dintre profesori şi băieţi, scorul a fost echilibrat.

image

Însă, doar  datorită bunăvoinţei fotbaliştilor liceeni, care n-au vrut să-i umilească foarte tare  pe dascăli. „Am muncit destul ca să mă apropii de poarta adversarilor. Câteodată, recunosc că m-a luat valul şi am lovit mingea mai cu forţă. Vă spun sincer că m-am abţinut să faultez vreun profesor. Însă unul dintre ei m-a lovit  zdravăn la picioare. Bănuiesc că nu a fost cu intenţie“, spune elevul Bogdan Vasiliu.

Horă de împăcare

Pe lângă întrecerile sportive, au mai fost organizate şi alte activităţi. „Din program n-au lipsit primul bărbierit, o competiţie la trasul cu funia, săriturile în saci, demonstraţii ale majoretelor, dar şi dansul sportiv şi popular“, a explicat Elena Cortez, unul dintre organizatorii manifestării. În final, pe terenul de sport s-a încins o horă mare, în care s-au prins atât elevii din toate clasele liceale, cât şi profesorii Grupul Şcolar „Letea“.  

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite