Dascălii băcăuani vor protesta la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii sunt nemulțumiți de salarii
Profesorii sunt nemulțumiți de salarii

Nemulțumiți de salarii și de condițiile din școli, profesorii băcăuani se alătură colegilor de breaslă din întreaga țară și vor protesta mâine în Capitală.

Două autocare cu salariați din învățământul băcăuan vor pleca din municipiu, marți dimineața la ora 05.00.

"Avem circa 100 de persoane din Bacău, Onești și comunele limitrofe care s-au înscris pe liste pentru a merge la marele protest din București. Oamenii sunt nemulțumiți de salariile foarte mici și de subfinanțarea sistemului", ne-a declarat Iulian Oprișan, vicepreședinte Sindicatul Liber din Învățământ - Bacău.

Protestul, la care sunt așteptați peste 10.000 de dascăli, va începe la ora 11.00, în fața Piața Victoriei. După ce își vor striga neajunsurile în fața Guvernului, participanții vor merge să depună memorii la Ministerul Muncii și cel al Educației.

"Nu poți face educație cu un salariu de 600 de lei pe lună. Rata la bancă este jumătate din salariu. Din ce să-mi cumpăr cărți și alte materiale de care am nevoie pentru activitatea didactică", se întreabă Maria Huștiu, cadru didactic.

Organizatorii protestului spun că elevii nu vor avea de suferit. Mâine este Ziua Mondială a Educatorului iar în școli se vor desfășura activități dedicate acestei zile.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite