Bacău: Curţile şcolilor, locuri de distracţie pentru huligani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terenul de sport al Şcolii „Alecu Russo” a fost devastat încă din prima zi de vacanţă

Consilierii locali băcăuani spun că siguranţa şcolilor nu poate fi îmbunătăţită din lipsă de fonduri.

Odată cu venirea vacanţei de vară curţile pustii ale şcolilor au ajuns locuri de distracţie pentru băcăuani. Chiar dacă majoritatea unităţilor şcolare au paznici şi sunt dotate cu aparatură video de supraveghere, tinerii nu se lasă impresionaţi de aceste măsuri de siguranţă şi fac din curţile şcolilor principalul loc de „recreere“.

Resturi de cutii de bere, chiştoace de ţigară, lipsa porţilor de fotbal de pe terenul de sport şi garduri devastate sunt câteva din imaginile surprinse ieri de reporterii de la „Adevărul de Seară” în incinta Şcolii Generale numărul 16, „Alecu Russo”. „Porţile au fost demontate şi duse la reparat. În urmă cu o săptămână, mai multe persoane şi-au făcut apariţia pe teren să joace fotbal. Erau mari, pe la 20 de ani, iar lucrurile au degenerat. S-au urcat pe porţi şi au început să tragă de ele până le-au rupt”, a declarat Ungureanu Ioan, paznicul şcolii.

Consilierii dau
din umeri, copiii suferă

Situaţia pare să nu aibă nicio rezolvare, iar consilierii locali băcăuani spun că sunt legaţi de mâini şi de picioare din lipsă de bani. „Paznici mai mulţi nu putem angaja pentru că sunt posturile blocate de la Guvern. Bani de făcut gard nu avem pentru că bugetul este limitat şi Consiliul Local are alte priorităţi.

Singura soluţie este să mărim efectivul de poliţişti şi să intensificăm controalele în zona şcolilor”, ne-a spus Mircea Fechet, consilier local băcăuan, cel care, la sfârşitul lunii mai, a votat în Consiliul Local Bacău accesul liber al elevilor şi studenţilor pe terenurile de sport din incinta şcolilor. Cei care au însă cel mai mult de suferit sunt elevii care şi-au făcut speranţe deşarte că în această vară se vor putea juca în linişte pe terenurile de sport  amenajate în curtea şcolilor.


„Noi am venit să jucăm fotbal şi nu am mai găsit porţile. Sunt numai resturi de ţigări pe teren. Acum jucăm baschet, dar mingea este de fotbal. În ritmul ăsta nu cred că vom mai avea unde să ne jucăm”, ne-a spus supărat Cosmin Pascu, un elev de clasa a VI-a, care se juca cu prietenii săi printre resturile de ţigări aflate pe terenul de sport al Şcolii Generale „Alecu Russo”.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite