Cursuri anti-corupţie în Bacău pe banii Departamentului de Stat al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50 de elevi şi 10 profesori vor lua parte în perioada 5-10 septembrie la şcoala de vară „Tinerii în lupta împotriva corupţiei“ organizată de Casa Corpului Didactic Bacău.

Şcoala de vară „Tinerii în lupta împotriva corupţiei" este un proiect multiregional, iniţiat de Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru" Bacău, la care vor participa elevi şi profesori din cadrul Asociaţiei de Educaţie Civică din România.

Proiectul constă în organizarea la Bacău, în intervalul 5 - 10 septembrie 2011, a unei şcoli de vară pentru elevi. Finanţarea este asigurată printr-un grant de la Departamentul de Stat al S.U.A. La activităţi vor lua parte şi câţiva invitaţi de marcă. Este vorba de Vasilică-Cristi Dănileţ, judecător, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Alistar, director executiv al Transparency International România, Laura Ştefan, expert anticorupţie la Societatea Academică Română, Alexandru Cumpănaşu, director executiv al Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei (AID) şi Edita Nagy, expert la Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO).

„Temele propuse pentru workshopuri vor asigura înţelegerea gravităţii şi dimensiunii fenomenului corupţiei în ţara şi în lume, precum şi a necesităţii de a se implica activ în lupta împotriva acesteia", a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite