Bacău: Curăţătoriile eco sunt asaltate de clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Curăţătoriile eco sunt asaltate de clienţi
Bacău: Curăţătoriile eco sunt asaltate de clienţi

Băcăuanii nu ezită să-şi lase hainele pe mâini străine, chiar  dacă serviciile spălătoriilor sunt destul de piperate

Aflaţi în criză de timp, tinerii calcă tot mai des pragul curăţătoriilor, unde lasă cel mai adesea articole de vestimentaţie.

Zeci de băcăuani apelează zilnic la serviciile curăţătoriilor ecologice din oraş. Programul încărcat de la serviciu, oboseala şi, mai ales lipsa timpului pentru activităţile casnice îi determină pe aceştia să renunţe la o parte dintre sarcinile cotidiene şi să le lase în grija profesioniştilor.

Din acest motiv, tot mai multe firme de profil din Bacău se bucură de foarte mulţi clienţi, care aduc la curăţat de la articole de vestimentaţie până la lenjerii de pat şi pături. „În ultima perioadă chiar am avut mai mulţi clienţi ca niciodată. Multă lume nu are timp să stea lângă maşina de spălat şi, în plus, nu obţin aceleaşi rezultate. Noi folosim detergenţi chimici ecologici, care nu afectează ţesătura“, ne-a declarat Cristina Dobrin, angajata unei curăţătorii.

Studenţii, clienţi fideli

Tot ea ne-a mai explicat că toamna au cele mai multe comenzi. „Dacă până acum primeam cămăşi, pantaloni de in, tricouri şi alte articole vestimentare specifice anotimpului cald, de două săptămâni lumea aduce la noi, pulovere, paltoane şi chiar cojoace. Vor să le aibă perfect curate pentru următoarele luni“, a mai adăugat Dobrin.

Dacă o bună parte dintre clienţii firmelor de profil sunt persoane active, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, care au o slujbă solicitantă, nici studenţii nu se lasă mai prejos când vine vorba de curăţarea ecologică rapidă.

„La cămin nu avem un loc special amenajat unde să ne spălăm şi să uscăm hainele şi lenjeria, de aceea apelez la curăţătoriile din oraş. Preţurile sunt destul de mari, însă nu am de ales. Le las de pe o zi pe alta şi le iau călcate şi împachetate“, a precizat Alina Bandea, studentă.

Pentru a-şi completa gama de servicii, majoritatea firmelor de curăţătorie din Bacău pun la dispoziţia clienţilor şi croitori care sunt gata la orice oră să modifice un sacou sau să scurteze o pereche de pantaloni.

Preţurile practicate de curăţătorii

- Blugi - 9 lei;
- Pulover - 7 lei;
- Cămaşă - 6 lei;  
- Pantaloni - 8 lei;
- Bluză - 6 lei;
- Fular - 4,5 lei;
- Haină  stofă - 15 lei;
- Haină balnă - 38 de lei;
- Costum - 15 lei;
- Pătură - 18 lei;
- Lenjerie pat - 20 de lei;
- Scurtat pantaloni - 8 lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite