Bacău: Cumpărăturile au înlocuit grătarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Cumpărăturile au înlocuit grătarele
Bacău: Cumpărăturile au înlocuit grătarele

Băcăuanii şi-au petrecut sfârşitul de săptămână la cumpărături din cauza vremii mohorâte. Oamenii au profitat de faptul că s-a deschis sezonul reducerilor la îmbrăcăminte şi

Băcăuanii şi-au petrecut sfârşitul de săptămână la cumpărături din cauza vremii mohorâte. Oamenii au profitat de faptul că s-a deschis sezonul reducerilor la îmbrăcăminte şi încălţăminte. Astfel, deşi magazinele din oraş au afişat reduceri încă de la începutul lunii august, băcăuanii au profitat de oferte în acest weekend într-un număr mai mare decât de obicei, încurajaţi de vremea nepotrivită pentru piscină sau grătar.

Clienţi cumpătaţi, vânzători dezamăgiţi

„În trei ore am avut 14 cumpărători, iar weekendul trecut am avut doar opt într-o singură zi. Probabil că vremea de afară ne ajută pentru că dacă era frumos lumea se ducea la grătar“, ne-a declarat Victor Bosânceanu, angajat al unui magazin din centrul oraşului. Cu toate că preţurile sunt mult mai mici decât de obicei, reducerile situându-se între 40% şi 70%, băcăuanii au preferat să cumpere doar strictul necesar.

„Mi-am luat un tricou. L-am văzut acum două luni în vitrină, dar atunci costa 60 de lei. Acum am dat pe el doar 18 lei. Altceva nu mi-am mai cumpărat pentru că mai aştept să introducă şi alte articole pe lista de reduceri“, ne-a explicat Roxana Hriscu, o adolescentă aflată cu prietenele ei la cumpărături.

În ciuda faptului că numărul clienţilor a crescut, comercianţii nu ştiu cât timp îşi vor mai ţine deschise afacerile.
„Cu o floare nu se face primăvară. Este clar că lumea nu mai are bani. Azi am vândut mai bine decât de obicei, dar acest lucru nu ne ajută foarte mult pentru că suntem în urmă cu graficul de vânzări gândit de noi la începutul acestui an“, ne-a spus Florin Noroc, vânzător la un magazin cu articole sportive din oraş.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite