Bacău: Cumpărăturile nou-născuţilor golesc buzunarele băcăuanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trusoul bebeluşului îi costă pe băcăuani între 600 şi 1.500 de lei

Proprietarii magazinelor pentru copii fac rareori reduceri la hăinuţe şi articole de încălţăminte.

După nouă luni de sarcină, mămicile întră în febra cumpărăturilor pentru a asigura nou-născutului strictul necesar. Bucuria aducerii pe lume a unui copil este deoseori umbrită de cheltuielile pe care părinţii trebuie să le suporte. Lipsa reducerilor la articolele pentru bebeluşi şi preţurile mari la hăinuţe şi încălţări îi descurajează de cele mai multe ori pe băcăuani.

„Ştiam că voi cheltui mult, însă nu mi-am imaginat că trebuie să am cel puţin 1.200 de lei ca să cumpăr tot ce este nevoie pentru cel mic. Numai pe pătuţ am dat 400 de lei, iar pe hăinuţe am mai cheltuit 300 de lei. Toate acestea nu intră niciodată la reduceri“, ne-a spus Cristina Butnaru, o tânără care a născut o fetiţă luna trecută.

Buget minim de 600 de lei

La bugetul de cheltuieli se adaugă şi jucăriile, biberoanele, scutecele şi alte accesorii pentru camera celui mic. Din acest motiv, băcăuanii care s-au hotărât să aducă pe lume un copil trebuie să aibă un buget destul de solid. „Oamenii cumpără după posibilităţi. Vremurile sunt grele şi nu toată lumea îşi permite lucruri scumpe. Am avut clienţi care au cheltuit în magazinul nostru 500 de lei, dar şi 1.200 de lei la o tură de cumpărături“, ne-a explicat Andreea Ghervase, vânzătoare la un magazin cu produse pentru copii. Cei mai mulţi băcăuani cumpără de la cămăşuţe de corp, body-uri, căciuliţe, ciorapi, dar şi cremă pentru pielea iritată, masă de înfăşat şi cădiţe de baie.

Chiar dacă de multe ori părinţii cred că şi-au făcut o listă completă de cumpărături pentru nou-născut, ajunşi în magazine îşi dau seama că nu au trecut multe. „Iniţial, am zis că nu voi cheltui mai mult de 1.000 de lei după ce am ieşit din maternitate. La magazin am lăsat însă 1.400 de lei pentru că am luat şi masă de înfăşat şi pătuţ. A trebuit să iau până şi forfecuţă de unghii şi perie. Tot timpul apare ceva neprevăzut“, a spus Loredana, mama unui băieţel de un an.

Părinţii nu trebuie să uite nici de botoşei sau căciuliţe, dar nici de hăinuţele de botez. „O rochiţă de botez costă în jur de 100 de lei, iar pentru un băieţel un costumaş costă cam 90 de lei. Indiferent dacă părinţii iau aceste lucruri, ei trebuie să aibă un buget de minim 600 de lei pentru cumpărături“, a mai explicat Andreea Ghervase, vânzătoare.

Preţuri orientative
- Salopetă - 25 de lei;
- Căciuliţă - 5 lei;
- Maletă - 15 lei;
- Perie păr - 8 lei;
- Pantaloni - 21 de lei;
- Scutece - 6 lei;
- Body - 15 lei;
- Pat copii - 500 de lei;
- Masa de înfăşat - 400 de lei;
- Set pat - 450 de lei;
- Cadă copii - 500 de lei;
- Forfecuţă unghii - 10 lei;
- Rochiţă botez - 100 de lei;
- Marsupiu - 105 lei.

Ecaterina B., PENSIONARĂ: Cu cât preţul este mai mare, cu atât produsele sunt mai bune calitativ.

Oana Doloman, CASNICĂ: Nu-mi permit să cumpăr hăinuţe decât din piaţă. În mall sunt prea scumpe.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite