Bacau: Cumpărături dintr-un click de mouse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Cumpărături dintr-un click de mouse
Bacau: Cumpărături dintr-un click de mouse

Site-urile de specialitate vând o gamă largă de produse, de la haine şi îmbrăcăminte până la aparate de fotografiat şi maşini de spălat.

O bună parte dintre băcăuani îşi fac cumpărături de pe internet. Site-urile de specialitate şi-au diversificat ofertele, în aşa fel încât clienţii să aibă la îndemănă o gamă largă de produse pentru orice categorie de vârstă.

Dacă mămicile pot achiziţiona jucării şi accesorii pentru camera copiilor, tinerii haine şi articole de încălţăminte, în schimb, adulţii îşi pot cumpăra aparate electrocasnice, electrice şi chiar maşini. Totul se vinde mult mai ieftin, fiind excluse adaosurile comerciale din magazinele de desfacere.

„Prefer să cumpăr diferite lucruri de pe internet deoarece produsele sunt mult mai ieftine. Magazinul adaugă diferite comisioane, de care sunt scutit când plătesc marfa la poştă. E mult mai convenabil pentru că fac economii", ne-a spus Dan Huţanu, un băcăuan care tocmai şi-a achiziţionat un aparat foto dintr-un magazin online românesc cu 850 de lei, produs care se vinde în magazin cu 1.050 de lei.

Mulţi dintre tineri îşi fac cumpărăturile şi pe site-uri străine, pentru că spun ei, de acolo pot face rost de marfă de calitate. „Eu îmi iau adidaşii de pe internet, de pe un site american pentru că, ce îmi place mie nu se găseşte în magazinele româneşti. În maxim două săptămâni am orice produs acasă", a spus Iulian Grigoraş, student.

Facilităţi şi discounturi

Pentru a-şi atrage cât mai mulţi clienţi, agenţii economici care gestionează şi site-urile magazinelor unde sunt patroni, încurajează comerţul online pentru a evita aglomeraţia din clasicile spaţii comerciale şi pentru a-şi lichida stocurile de marfă. „Pe internet avem expusă marfa de sezon, dar şi cea care a rămas nevândută din vară şi primăvară. Avem de toate pentru toţi, chiar dacă în magazine hainele nu mai sunt expuse", a spus Cristian Irimescu, patronul unui magazin din oraş.

Până şi agenţiile de turism fac rezervări pe internet, iar turiştii beneficiază în acest mod de reduceri de până la 25% din preţul biletului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite