Bacău: Omagiu George Apostu la Centrul de Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii sunt invitaţi în zilele de sâmbătă şi duminică la un eveniment dedicat artelor vizuale. Astfel,  în cadrul celei de-a XV-a  ediţii a Simpozionului Naţional de

Băcăuanii sunt invitaţi în zilele de sâmbătă şi duminică la un eveniment dedicat artelor vizuale. Astfel,  în cadrul celei de-a XV-a  ediţii a Simpozionului Naţional de Estetică, organizat de Centrul de Cultură „George Apostu“ din Bacău va fi lansată o  expoziţie de pictură dedicată lui George Apostu pentru a marca 75 de ani de la naşterea acestuia. Expoziţia, intitulată „Pictură-Memoriei lui George Apostu“, este îngrijită de artistul Marin Gherasim.


La eveniment şi-au anunţat participarea personalităţi  importante din lumea artistică. Printre inivitaţi se numără prof. univ. dr. Lazăr Octavian Cosm-Preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. De asemenea, vor fi prezenţi şi critici de artă. Cu această ocazie, vor fi lansate şi catalogul „Marin Gherasim-Pictură Memoriei lui George Apostu“ şi numărul 33 al revistei „Vitraliu“, editate de Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „George Apostu“.


Evenimentul se va încheia cu un spectacol extraordinar, duminică, de la ora 17.00, intitulat „Trio Contraste“, unde artişii Ion Bogdan Ştefănescu-flaut, Sorin Petrescu-pian şi Doru Roman-percuţie vor încânta inimile celor care au luat parte la ediţia din acest an a Simpozionului de Estetică organizat în municipiul Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite