Ctitorii în Livezi cu bani de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a decis să aloce 250.000 de lei pentru construirea unui lăcaş de cult în Livezi şi refacerea altor trei.

În săptămâna în care guvernanţii au anunţat că românii ar trebui să strângă cureaua pentru a ieşi din criza economică, Executivul a decis să facă o pomană în comuna Livezi. Aleşii de la nivel central au hotărât să aloce bani pentru a consolida mai multe biserici din comunitatea băcăuană.

„Oamenii din sat nu au bani să ajute biserica, sunt săraci. Doar statul ne putea ajuta cu bani. Aceste biserici trebuiesc reparate pentru că altfel riscă să se dărâme“, a declarat preotul paroh Costică Purcaru.

Construiesc încă un lăcaş

Din cei 250.000 de lei primiţi pentru cele patru biserici, 100.000 de lei vor merge către lăcaşul de cult din Livezi, care este în stadiu de proiect. Restul vor fi împărţiţi frăţeşte între bisericile din satele Poiana, Prăjoaia şi Scăriga. Mai mult, preotul paroh mai vrea la toamnă, prin rectificarea de buget, încă 250.000 de lei pentru o altă biserică din satul Orşa, aflată în stare de degradare.

„Mai avem o biserică în satul Orşa, căreia i se macină fundaţia. Biserica este veche, din 1760, şi, deşi a fost refăcută pictura acum doi ani, din cauza faptului că fundaţia se crapă, s-a deteriorat şi pictura“, a mai spus preotul Purcaru. Enoriaşi, supăraţi că Executivul vrea să le taie 15% din venituri se simt răzbunaţi de decizia Guvernului de a aloca bani pentru biserici.

Vor şi mai mult de la stat

„Dacă tot au de gând să ne lase fără pensii, atunci măcar să dea banii bisericilor. În Livezi chiar este nevoie de construcţia unui lăcaş de cult. Suntem 100 de familii care mergem în fiecare duminică trei kilometri pe jos ca să ajungem la biserică“, a spus Eleonora Prisecaru.

Practic,  în cele şase sate ale comunei în care locuiesc în jur de 5.000 de locuitori. există în prezent patru biserici, iar alta urmează să fie ridicată cu bani de la Guvern.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite