Crucea Roșie Bacău va avea un sediu nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala din Bacău a  Societății Române de Cruce Roșie din Bacău va putea continua lucrările de reconsolidare și modernizare a sediului de pe strada Oituz.

Consilierii județeni au decis alocarea a 390.673 de lei pentru continuarea lucrărilor, bani care se adaugă la cei 234.288 de lei acordați de Guvernul României și Banca Mondială.

 Clădirea, veche de aproape 80 de ani, a fost folosită de-a lungul timpului  atât ca sediu al Filialei de Cruce Roșie Bacău dar și ca depozit de alimente, haine și alte tipuri de produse destinate sinistraților care au avut de suferit de pe urma unor calamități naturale. "Acest depozit deservește cinci județe din România: Harghita, Covasna, Brașov, Vrancea și Buzău. La acestea se adaugă și Bacăul. Toate aceste județe apelează la noi când au loc calamități naturale în zonele lor și au nevoie de ajutoare pentru sinistrați", a spus Marcel Babliuc, directorul Crucii Roșii Bacău.

Clădirea va fi dată în folosință la vară

 Lucrările de consolidare a clădirii au început în vara anului trecut și vor fi gata la începutul acestei veri. După terminarea renovării clădirea  va avea o suprafață desfașurată de 261 de metri pătrați și va fi formată din subsol, parter și etaj. "Banii alocați acum ne vor fi suficienți pentru terminarea investiției. Practic nu mai puteam funcționa în acest sediu. Acoperișul era distrus, ploua în clădire iar perețeșii de rezistență și structura clădirii era grav afectată din cauza vechimii foarte mari a clădirii. Nu mai putea fi folosită pentru depozitarea ajutoarelor", a mai spus Babliuc.

CIFRĂ

624.961 de lei

Această este suma de bani necesară consolidării și modernizării sediului Filialei Crucii Roșii Bacău. Banii provin din bugetul Consiliului Județean și din fonduri alocate de Guvernul României și Banca Mondială.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite