Crocodilul care a ”evadat” în Roman dă reprezentaţii prin judeţul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brutus în braţe la Robert Gartner, dresorul său
Brutus în braţe la Robert Gartner, dresorul său

A stat fugar din arena circului zece zile. A hoinărit prin orașul nemțean Roman până ce s-a oprit într-o piscină părăsită.

A mâncat toate broaștele care i-au ieșit în cale și a fost cu greu "capturat" după o intervenție de noapte, la lanternă, care a durat trei ore. A băgat în sperieți întregul oraș Roman și a pus pe fugă o echipă întreagă de polițiști. S-a întors „acasă" cu botul julit, obosit și - după o asemenea escapadă - cu chef de somn.

Ca și cum toate acestea nu sunt suficiente pentru un crocodil, acum, colac peste pupăză, înainte de reprezentația de la Comănești, s-a mai și îndrăgostit. Și ca să-i arate iubitei sale că este un adevărat mascul, de câteva zile se ia la bătaie cu ceilalți 10 crocodili ai circului. Din acest motiv, muncitorii din menajerie au fost nevoiți să-l separe de "rivali".

Aceasta este pe scurt povestea ultimelor zile  din viața lui Brutus, crocodilul în vârstă de 5 ani care aparține circului german "Gartner" și care se află într-un circuit prin orașele Moldovei.

Mănâncă zece pui de găină pe săptămână

Brutus este un caiman cu ochelari, adică o specie de crocodil originar din America Centrală, dar care a venit pe lume în circul Gartner. Prima sa reprezentație în arenă a avut loc anul acesta, în luna martie, la Satu Mare.

"Un crocodil nu are voie să urce pe scenă pentru spectacol flămând. Trebuie să fie sătul de-a binelea. Mănâncă doar pui pe care îi cumpărăm noi zilnic de la câte un supermarket din zonă. Zece pe săptămână", a explicat Toni Walter, administratorul circului german. Brutus este singurul animal al circului care a dat bătăi de cap angajaților.

"Evadare" de la plajă

Totul a început în urmă cu aproximativ două  săptămâni când crocodilul a fugit de la circ, a trecut pe sub un gard și a luat-o la picior spre o piscină.

"O femeie l-a văzut și a înlemnit. A anunțat rapid poliția. El era dispărut din menajerie de vreo zece zile. L-am prins noaptea cu ajutorul unei lanterne, căci ochii lui sclipesc în întuneric precum cei de pisică. Să-l fi văzut cum stătea nemișcat sub apă...", povestește râzând Cristian Onișa, angajat al circului. 

"Evadarea" a putut fi posibilă deoarece în camionul cu care se transportă animalele există un bazin plin cu apă în care stau reptilele.

"Noi eram la Roman și am oprit ca să facem câteva zile de spectacole. Când e cald, animalele ies pe marginea bazinului și stau la soare. Atunci, el a fugit", a mai spus Toni Walter.

După ce polițiștii și angajații circului l-au adus pe "fiul rătăcitor" acasă, caimacanul a început să se ia a bătaie cu ceilalți crocodili. "Așa sunt masculii când le vine perioada de împerechere. Acum nu-l putem lăsa pe Brutus cu ei că se rănesc. Și transportul îl facem cu camioane separate. Se bat de la o femelă", a mai adăugat administratorul circului.

Circ cu 30 de animale

Circul Gartner are peste 20 de angajați, majoritatea rude  între ei, care provin din Austria, Germania și România și sunt acrobați, clovni, jongleuri și dresori de animale.

În menajeria circului sunt elefanți, cămile, crocodili, șerpi, măgari, lame, ponei, lei de mare, ce însumează peste 30 de animale.

"Cei mai inteligenți sunt elefanții. Sunt mereu atenți să nu se atingă de ceva, să nu te lovească. Învață repede să se joace cu mingea", a explicat administratorul circului.

Brutus este dresat de Robet Gartner, însă deocamdată reptila este începătoare în arenă. Valoarea sa este de 800 de euro. Brutus mai are doi frați.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite