Bacău: Criza îi duce pe tineri cu mobilele la reparat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Criza îi duce pe tineri cu mobilele la reparat
Bacău: Criza îi duce pe tineri cu mobilele la reparat

Lipsa banilor îi determină pe cei mai mulţi dintre tineri să-şi repare telefoanele vechi în loc să-şi achiziţioneze altele noi.

Afectaţi de criza financiară, tot mai puţini băcăuani îşi permit să-şi cumpere telefoane mobile noi. Dacă cele pe care le au deja s-au defectat, dar au abonament şi nu vor să semneze un contract nou pentru cumpărarea altui telefon, soluţia vine din partea firmelor care se ocupă de repararea acestora. Aici, micile aparate sunt desfăcute şurub cu şurub şi puse din nou la punct.

În ultima perioadă avem din ce în ce mai mulţi clienţi. Şi-au cumpărat telefoane scumpe, de 700 sau 800 de lei, şi nu le convine să le arunce la gunoi odată ce s-au stricat. Preferă să dea în jur de 200 de lei şi să le repare”, ne-a explicat Isidor Ştirbu, administratorul unui service din centrul oraşului. Cel mai des întâlnite probleme pe care le au clienţii sunt legate de display şi de soft.

În garanţie, reparaţia
este gratuită

„Mi-a căzut telefonul din buzunar şi i s-a spart display-ul, plus că de două săptămâni bateria nu i se mai încarcă. Nu mai e în garanţie, dar îl duc la reparat pentru că nu mă va costa mai mult de 250 de lei. Nu-mi mai permit să îmi iau altul nou”, a zis Iulian Cozma, deţinătorul unui telefon cumpărat „la liber” cu 1.000 de lei. Dacă la un service orice reparaţie se face contracost, firmele de telefonie mobilă oferă totul gratuit, numai în condiţiile în care celularul se află în perioada de garanţie.

„Dacă un telefon care a fost achiziţionat de la firma noastră se strică pentru că are defecţiuni din fabrică şi se află în perioada de garanţie, noi îl reparăm gratuit. Oamenii apelează la serviciile noastre din ce în ce mai des cu astfel de probleme pentru că tot mai puţini îşi permit să-şi cumpere alte telefoane”, ne-a spus Viorel Cristea, reprezentantul unei companii de telefonie mobilă. El a mai adăugat că la companiile mari, pentru a se repara un telefon, e nevoie de cel puţin două săptămâni din cauza volumului mare de comenzi pe care le au service-urile acestora.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite