Creșele din Bacău nu mai au locuri libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererile depuse de părinți au ocupat deja locurile pentru anul școlar 2011-2012. Primăria Bacău așteaptă din 2008 bani pentru construirea unor noi grădinițe dar aceștia nu au intrat încă în cont

Părinții care și-au pus speranța în creșele din oraș pentru a-și lăsa copiii în siguranță cât sunt la serviciu pot tăia din calcule acestă variantă. Cele cinci creșe din oraș au deja locurile ocupate chiar și pentru anul școlar 2011 - 2012.

Mai mult chiar, pe cele 270 de locuri aflate în creșele din oraș se „bat" peste 500 de părinți.  „Sunt creșe, cum este cea din zona Orizont, unde locurile pentru anul 2011 - 2012 au fost ocupate încă din toamna anului trecut. Practic, suntem depășiți de situație. Părinții continuă să facă cereri de înscriere dar nu avem cum să-i ajutăm. Nu sunt locuri", a spus Valentina Dospinescu, director Centru Bugetar Creșe (CBC) Bacău.

La rândul lor, părinții se văd puși în situația de a alege între locul de muncă și copil sau, mai rău, își trimit copiii pentru o lungă perioadă de timp la bunicii de la țară.

„Toate locurile erau deja ocupate și am fost trecută pe o listă de așteptare unde mai erau alte 19 persoane. Eu din toamnă trebuie să merg la serviciu. Dacă nu mă duc îl pierd. Părinții mei sunt la țară iar asta înseamnă că trebuie să renunț la copil un an de zile, până face trei ani ca să-l dau la grădiniță", a spus dezamăgită Andreea Crețu, mamai unei fetițe de un an și jumătate.

Creșele, strâns legate de grădinițe

Pentru a rezolva problema locurilor Primăria Bacău a solicitat Guvernului încă din 2008 bani pentru construirea a trei noi grădinițe.

„S-a aprobat de Guvern alocarea a 32 de milioane de lei pentru construirea a trei noi grădinițe încă de acum trei ani. Banii nu au ajuns la noi nici până în ziua de azi. Dacă s-ar rezolva problema locurilor la grădinițe atunci s-ar putea construi pe lângă ele și niște creșe", a spus Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

O altă variantă luată în calcul de administrația locală este înființarea de grădinițe în școlile din Bacău și transformarea unor corpuri din clădirile actualelor grădinițe în creșe. „Creșele au alt statut față de grădinițe și se impun alte norme în realizarea lor. Dacă însă vom înființa grădinițe în școli atunci avem mai multe șanse să găsim spații pentru creșe", a mai spus Tomescu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite