Bacău: Crescătoriile de melci sunt în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Crescătoriile de melci sunt în faliment
Bacău: Crescătoriile de melci sunt în faliment

Proprietarii fermelor spun că investițiile lor au fost în zadar.

În județul Bacău există patru crescătorii de melci în comunele Corbasca, Găiceana, Răcăciuni și Ungureni. Ele sunt întinse pe suprafețe care depășesc 3000 de metri pătrați.

Cea mai mare crescătorie se află la Răcăciuni, unde suprafața alocată pentru melci este de 6000 de metri pătrați. Deși, au fost construite cu fonduri europene, crescătorii nu sunt mulțumiți de cifra de afaceri și spun că au fost nevoiți să investească mult mai mult pentru întreținerea  serelor. Ei spun că în ultima perioadă comezile sunt foarte slabe și nici numărul melcilor nu a crescut.

Am primit 10.000 de lei, fonduri europene, ca să pornim această afacere. Noi însă am investit 100.000 de lei. Acum, conducem o afacere falimentară. Nu sunt comenzi și am rămas doar cu ratele la bănci”, ne-a declarat Iuliana Ichim, proprietara fermei de melci din comuna Ungureni.

Crescătorii mai spun că vremea aridă este principalul motiv pentru care melcii nu se îmulțesc. ”Dacă clima era ca în Italia, crescătoria mea ar fi mers mult mai bine. De patru ani însă nu am niciun rezultat favorabil. Sunt în faliment”, a mai spus Florin Vamanu, proprietarul unei crescătorii de melci din comuna Corbasca.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite