Bacău: Magazinele, invadate de spiritul Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Magazinele, invadate de spiritul Crăciunului
Bacău: Magazinele, invadate de spiritul Crăciunului

Rafturile supermarke-turilor din Bacău sunt deja pline de ornamente de Crăciun, însă băcăuanii nu s-au înghesuit până acum să cumpere.

Primele semne ale sărbătorilor de iarnă au început să se vadă în supermarketurile din Bacău. Toate magazinele mari au rezervat spaţii generoase pentru brăduţii artificiali, globuri, beteală, instalaţii luminoase, lumânări, figurine sau oameni de zăpadă, steluţe, îngeraşi şi alte ornamente.


Globurile cu zăpadă, mai mici sau mai mari, îşi aşteaptă şi ele cumpărătorii. Sute de tipuri de beteală, argintie, aurie, roşie, verde sau albă se vând cu preţuri cuprinse între 4 şi 20 de lei. Cu toate că preţurile sunt pentru toate buzunarele, clienţii nu se înghesuie deocamdată.


„Cred că mulţi nu cumpără deoarece consideră că e prea devreme. Dar în fiecare an, în preajma sărbătorilor se aglomerează, iar rafturile cu produse mai ieftine rămân goale în câteva zile“, a declarat Petrică Bota, şef de raion la un supermarket băcăuan.

Mulţi „admiratori“, puţini cumpărători
Copiii sunt cei mai bucuroşi de numeroasele ornamente sclipitoare. Adulţii analizează ofertele, îşi fac calcule şi ies din magazin fără să cumpere. „Abia prin decembrie o să cumpărăm cele necesare pentru bradul de Crăciun. E bine că se găsesc de pe-acum ornamente pentru că ne putem face o idee asupra preţurilor“, a spus Adriana Stoica.


O instalaţie electrică poate fi cumpărată cu 15 lei, dar preţurile ajung şi la 40-50 de lei pentru cele mai sofisticate. Cu 40 de lei vă puteţi achiziţiona un brad mai micuţ, dar preţurile merg până la 300-400 de lei pentru brazi artificiali aduşi din străinătate. Un set de 12 globuri costă 10-15 lei, un om de zăpadă ornamental 6 lei, iar lumânările decorative între 4 şi 20 de lei bucata.


Chiar dacă deocamdată puţini cumpără, reprezentanţii magazinelor nu-şi fac griji deoarece în ultimii ani rafturile s-au golit în preajma sărbătorilor. Cum colindele de Crăciun, cadourile şi toate celelalte simboluri nu sunt „întregi“ fără brad, cei mai mulţi dintre băcăuanii cu care am vorbit spun că, indiferent de greutăţile financiare din acest an, vor face un efort şi vor avea brad.


Bradul artificial, o soluţie la îndemână
„Mai ales pentru copii, că ei se bucură cel mai mult când găsesc cadouri sub brad“,
spun cei mai mulţi dintre părinţii care nu vor renunţa la acest obicei. Soluţia găsită de majoritatea cumpărătorilor este bradul artificial, care poate fi cumpărat şi cu 20-30 de lei.


În plus, achiziţionarea ornamentelor din timp poate să aducă o economie importantă. Pe de altă parte, mulţi recunosc că vor utiliza din ornamentele rămase de la Crăciunul trecut pentru că le-au păstrat în condiţii bune.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite