FOTOGALERIE Crăciunul pe vechi în Slănic Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de moldoveni au serbat în stațiunea băcăuană Slănic Moldova, pe rit vechi, Nașterea Domnului. Nu au lipsit cântecele populare, cu specific național, Moș Crăciun și voia bună.

Stațiunea Slănic Moldova a fost luată cu asalt de sute de moldoveni, care și-au dorit să serbeze Crăciunul pe stil vechi în România. Au fost primiți cu mâncare tradițională și muzică populară. La Hotelul Euro Vacanța din centrul stațiunii, moldovenii s-au bucurat de o atmosferă deosebită. Au cântat și dansat pe cântecele cu specific național, în limba română și rusă, iar copii s-au bucurat de venirea lui Moș Crăciun. Cei mai cuminți dintre ei au primit cadouri și au spus poezii.

image

Pentru mai multe fotografii, dați click aici:

Moldovenii au făcut un obicei din a petrece sărbătorile în România. „Totul este deosebit. Atmosfera, personalul, muzica. Noi venim de cinci ani aici și ne simțim bine. Acum lipsește doar omătul", a spus Nina. Basarabenii și-au exprimat bucuria de a fi în Bacău. „Ne place tot. România, ajunul Crăciunului pe vechi. Noi, toți moldovenii, ca și Ucraina sau rușii petrecem din tradiție pe vechi", a spus Alexei Popov. Și Svetlana din Chișinău a apreciat atmosfera deosebită din stațiunea băcăuană. „E frumos aici, e bună mâncarea, personalul își face treaba. Mă bucur de fiecare dată când ajung în România", a spus Svetlana.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite