Coşmarul gropilor din oraş, prelungit până-n primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipalitatea Bacău nu a plombat gropile apărute peste iarnă
Municipalitatea Bacău nu a plombat gropile apărute peste iarnă

Şefii Primăriei Bacău spun că nu pot începe asfaltarea din cauza temperaturilor scăzute. În 2009 administraţia locală a alocat de la buget peste 20 de milioane de lei pentru modernizarea a 14 străzi. Şoferii se plâng că drumurile din oraş arată ca după război şi se simt înşelaţi pe banii lor.

Iarna a lăsat urme adânci în asfaltul de pe drumurile municipiului Bacău. Odată cu topirea zăpezii, multe din arterele oraşului au ajuns adevărate capcane pentru şoferi.

Cele mai afectate sunt străzile Oituz, Milcov, Neptun, Aviatori şi Mihai Eminescu. Nici podurile nu au scăpat neatinse de gropi. Şoferii băcăuani care trebuie să traverseze pasajele de la Narcisa şi Mărgineni îşi blesteamă zilele.

„De fiecare dată mi-e milă de maşină când intru pe aceste străzi. Sunt pline de gropi şi nimeni nu a luat nicio măsură pentru a le repara“, a spus Constantin Mihalache, şofer de taxi.

„Treabă de mântuială“

Oficialii Primăriei Bacău admit că situaţia este dezastruoasă, însă soluţiile pe care le propun nu sunt de natură să-i încurajeze pe posesorii de maşini.
„Gropile au apărut din cauza fenomenului de îngheţ-dezgheţ. Deocamdată nu putem interveni să le plombăm pentru că temperaturile de afară nu ne permit să facem acest lucru“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. Explicaţiile oferite de reprezentanţii Primăriei Bacău îi scandalizează pe băcăuanii care au drumuri zilnic prin oraş. După ce în ultimii cinci ani s-au alocat de la bugetul local peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor din oraş, băcăuanii se simt înşelaţi. „La cum arată străzile din municipiu eu am senzaţia că cineva îşi bate joc de noi. Administraţia locală se laudă că a băgat bani în repararea străzilor, însă toate arată ca după un război. Au făcut treabă de mântuială pe banii noştri“, a spus supărat Toader Bardaşu, şofer.

Nemulţumirea conducătorilor auto este amplificată şi de faptul că municipalitatea nu a turnat niciun centimetru de asfalt pentru a astupa, măcar temporar, gropile din oraş.

„Nu este normal să aştept să vină vara ca cineva să se sinchisească să acopere aceste găuri. Puteau măcar să le plombeze şi când se va mai încălzi să le asfalteze în totalitate“, a declarat Gheorghiţă Iftode, un alt şofer băcăuan.

20 de milioane de lei daţi în 2009 pe străzi
Primăria Bacău a cheltuit în 2009 peste 20 de milioane de lei pentru asfaltarea a 14 străzi. Teoretic, drumurile stricate de iarnă sunt acum în perioada de garanţie. „Se va face o inventariere a tuturor străzilor. Acolo unde constructorul nu şi-a făcut treaba cum trebuie va fi obligat să facă reparaţii pe banii săi“, a spus Ionuţ Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei.

Virgil Macarie, INGINER: Nu înțeleg ce garanții au oferit firmele de construcții dacă gropile tot apar la câteva luni.

Eugen Nedelcu, MECANIC: M-am săturat să-mi tot repar mașina, după ce am cotizat pentru străzi bine asfaltate.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite