Corneliu Iacobov vrea să vândă Hotel Moldova din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri se află în negocieri cu Dragoş Pavăl, administratorul societăţii Dedeman. În cel mult două luni, hotelul ar putea aparţine celui mai mare retailer de materiale de construcţii din ţară, care are peste 4.500 de angajaţi.

Atât Corneliu Iacobov, cât şi Dragoş Pavăl, administratorul Dedeman, au confirmat negocierile pe care le au în această perioadă, în urma cărora Hotelul Moldova ar putea avea un nou patron. Aceasta ar putea fi cea mai mare tranzacţie imobiliară a anului care are loc în municipiul Bacău.

„Îl vând deoarece am nevoie de bani. Nu e grabă, dar, din octombrie vine al doilea val al crizei. Vreau să nu fiu luat prin suprindere“, a spus omul de afaceri Corneliu Iacobov. Acesta a adăugat că în acte proprietar este sora sa, Gabriela Nistor: „Nu sunt eu proprietar. În acte, de la bun început a fost sora mea“, mai spune Iacobov. Şi Dragoş Pavăl, băcăuanul care a administrat în 2010 afaceri de peste 289 de milioane de euro, a confirmat interesul societăţii pe care o conduce pentru achiziţionarea hotelului.

„Încă nu am cumpărat Hotel Moldova. Acum suntem în negocieri, în discuţii, şi nu putem avansa sume de bani. Suntem interesaţi să-l achiziţionăm şi asta nu se face cât ai bate din palme. Cred că în două luni voi putea anunţa oficial asta“, a spus Dragoş Pavăl.

Tranzacţii imobiliare în lanţ

Corneliu Iacobov a mai pierdut în acest an un hotel. Este vorba de Hotel Scandinavia din Mamaia, pe care omul de afaceri băcăuan îl deţinea printr-o firmă intrată în faliment, SC Tour Scandinavia SRL. Cunoscut ca o locaţie luxoasă, preferată de VIP-uri, Hotel Scandinavia are 16 camere, un apartament prezidenţial, saună, masaj şi fitness. Tranzacţia a fost încheiată cu peste 4 milioane de lei, cu tot cu TVA.  Cumpărător a fost o firmă din Satu Mare, care mai deţine un hotel în staţiunea Eforie.

Chiar dacă nu a fost vehiculată o sumă, vinderea Hotelului Moldova din Bacău se anunţă a fi una dintre cele mai mari tranzacţii ale anului. Imobilul aflat în centrul municipiului are 143 de camere cu 244 de locuri. Hotelul de 12 etaje are 10 suite, 10 apartamente, 30 de camere single şi 93 double. Majoritatea camerelor sunt dotate cu televizor color, cablu, telefon internaţional, internet, minibar şi aer condiţionat.
Acestea nu sunt singurele tranzacţii imobiliare din acest an ale lui Cornel Iacobov. O agenţie imobiliară a postat un anunţ privind vânzarea reşedinţei sale din Bacău, pentru suma de 2,8 milioane de euro.

Condamnare în coadă de peşte

Cornel Iacobov a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 7 ani de închisoare şi plata a peste 18,45 milioane de lei, pentru prejudicierea Rafo Oneşti. Deşi magistraţii au dat sentinţa pe 18 noiembrie 2010, motivarea acesteia nu a venit nici până astăzi.
„Cu acea condamnare nu s-a mai întâmplat nimic. Nu am ce contesta, deoarece nici măcar acum nu a venit motivarea sentinţei. Legea spune că în 30 de zile se dă motivarea“, a încheiat Corneliu Iacobov.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite